Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Procurori: Femeia omorâtă în Cartierul Arhitecților avea ”în jur 20 de plăgi înjunghiate”

Procurori: Femeia omorâtă în Cartierul Arhitecților avea ”în jur 20 de plăgi înjunghiate”

Femeia în vârstă de 30 de ani ucisă sâmbătă noaptea în Cartierul Arhitecților de concubin a fost înjunghiată de 20 de ori, spun procurorii. Cei doi ar fi avut mai multe probleme, pe numele bărbatului fiind emis și un ordin de restricție, pe care l-a încălcat de mai multe ori. Totul a culminat cu ultima ceartă dintre cei doi, când victima l-ar fi lovit pe bărbat cu un ibric, în cap, și l-ar fi zgâriat, după care l-ar fi amenințat cu un cuțit. Acesta din urmă a lovit-o și a înjunghiat-o apoi de 20 de ori.

Iată concluziile anchetei, prezentate de prim procuror Ion Veştemean, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu:

D. C. V., născut în loc. Deva, în vârstă de 41 ani şi L. D. E., născută în mun. Sibiu, în vârstă de 30 ani au întreţinut o relaţie de concubinaj, ambii având câte un apartament în proprietate, în loc. Cisnădie, str. Octav Doicescu, jud. Sibiu. Până în luna octombrie 2020 aceştia au locuit împreună în apartamentul victimei, când între cei doi a avut loc un conflict. D.C.V. ar fi agresat-o, ameninţat-o şi i-ar fi distrus victimei un telefon, fapte ce fac obiectul unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

În urma acestui incident, L.D. E. a obţinut la data de 03.12.2020 un ordin de protecţie împotriva lui D. C. V., fiindu-i interzis acestuia orice contact cu victima pe o perioadă de 6 luni.

Autorul a încălcat acest ordin de 3 ori, la datele de 07.12.2020, 21.12.2020 şi 27.12.2020, faptele constituind obiectul unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Ulterior cei doi s-au împăcat, iar la data de 13.02.2021 s-au întâlnit în oraş, după care s-au deplasat la domiciliul victimei. Inculpatul bănuia că victima îl înşală cu un alt bărbat, motiv pentru care a confruntat-o cu privire la acest aspect, reproşându-i şi faptul că stă cu el doar pentru bani, că îşi cumpără haine folosind cardul său.

Discuţia între cei doi a degenerat în îmbrânceli reciproce, L.D. E. zgâriindu-l pe D. C. V. în zona feţei şi lovindu-l cu un ibric în cap. Potrivit declaraţiei inculpatului, la un moment dat victima ar fi venit spre el cu un cuţit, moment în care acesta i l-ar fi întors înspre gât. Acesta a lovit-o la nivelul feţei şi membrelor, iar apoi a înjunghiat-o de mai multe ori la nivelul gâtului şi toracelui cu un cuţit de bucătărie.

Ulterior, autorul s-a deplasat la domiciliul fratelui său din municipiul Deva, iar apoi s-a autodenunţat la Poliţia Municipiului Deva.

Cadavrul prezenta în jur de 20 de plăgi înjunghiate cervicale şi toracice, unele secţionând venele jugulare interne, artera carotidă comună stângă şi plămânul stâng, având caracter tanatogenerator şi cauzând hemoragie internă şi externă şi consecutiv insuficienţă cardio-respiratorie şi circulatorie acută, conform concluziilor preliminare ale autopsiei.

Prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, din data de 14.02.2021, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul D. C. V. pentru comiterea infracţiunii de omor, prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 Cod penal, dispunându-se reţinerea suspectului, pe o durată de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 Cod penal, urmând a se solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 zile.

Prin ordonanţa din data de 15.02.2021, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus punerea în mişcare a inculpatului D. C. V..

Pe parcursul cercetărilor, procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu - Serviciul de Investigaţii Criminale.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus