Joi,
15.04.2021
Innorat
Acum
4°C

Proprietar de restaurant amendat cu 3.000 de lei, pentru că a organizat un botez cu 60 de persoane

Proprietar de restaurant amendat cu 3.000 de lei, pentru că a organizat un botez cu 60 de persoane

Proprietarul unui restaurant din Porumbacu de Jos a fost sancționat contravențional cu 3.000 de lei, după ce a organizat, sâmbătă, un botez la care au participat 60 de persoane. De asemenea, ieri au fost aplicate mai multe sancțiuni celor prinși fără mască de protecție sau celor care nu au respectat măsurile impuse pe timpul nopții, în contextul stării de alertă.

În cadrul controalelor poliției efectuate marți în județul nostru, au fost verificate 981 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 69 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 193 de mijloace de transport, din care 16 mijloace de transport în comun. 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale în valoare de 15.100 de lei, din care o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 32 de ani, din localitatea Merghindeal, revenit din străinătate. De asemenea, o sancțiune contravențională în valoare de 3.000 de lei, aplicată unui operator economic pentru organizarea de evenimente în spații pentru care s-au instituit restricții / interdicții. Este vorba despre o societate cu punct de lucru, restaurant, în localitatea Porumbacu de Jos, unde administratorul a organizat un botez cu participarea unui număr de aproximativ 60 de persoane în data de 13 februarie, explică Prefectura Sibiu.

-55 de sancțiuni în valoare de 10.100 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție, iar alte nouă sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind deplasarea.

Polițiștii locali au verificat 315 persoane și au aplicat 19 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.500 de lei, din care o sancțiune în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei, aplicată unui bărbat în vârstă de 42 de ani, din Săliște, revenit din străinătate, respectiv 18 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500 de lei pentru nerespectarea măsurii portului măștii de siguranță.

Jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș. În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate două avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au efectuat 16 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Au fost aplicate două avertismente.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus