Duminică,
11.04.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Sibian amendat cu 5.000 de lei pentru că a organizat o petrecere acasă, cu zece persoane

Sibian amendat cu 5.000 de lei pentru că a organizat o petrecere acasă, cu zece persoane

Un bărbat în vârstă de 40 de ani din Alțâna a fost sancționat contravențional, ieri, după ce autoritățile au descoperit că organizase o petrecere la el acasă. Totodată, trei sibieni au fost amendați pentru că au ignorat carantina, iar peste 100 de amenzi au fost acordate persoanelor prinse fără mască de protecție în locuri publice, conform raportului transmis de Prefectura Sibiu. În ultima zi a crescut și numărul celor care au plecat de acasă pe timpul nopții fără declarație pe propria răspundere.

143 de polițiști au efectuat ieri mai multe verificări în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Cu această ocazie, au fost verificate 1.252 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 76 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 335 de mijloace de transport, din care 25 de mijloace de transport în comun. 

Polițiștii sibieni au aplicat 109 sancțiuni contravenționale în valoare de 22.500 de lei. Trei amenzi în valoare de 7.000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea carantinei. Este vorba despre trei bărbați, reveniți din străinătate, unul în vârstă de 21 de ani, din Brateiu, unul în vârstă de 37 de ani, din Netuș și unul în vârstă de 50 de ani, din Dealu Frumos. De asemenea, un bărbat de 40 de ani a luat o amendă de 5.000 de lei, pentru că a organizat la domiciliul său o petrecere privată la care au participat zece persoane. 

Autoritățile au aplicat, tot ieri, 94 de sancțiuni în valoare de 2.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 8.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind deplasarea.

Polițiștii locali au verificat 355 de persoane și au aplicat opt sancțiuni contravenționale cu avertisment, pentru nerespectarea măsurii portului măștii de siguranță.

Jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș. În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate cinci avertismente scrise pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au efectuat 14 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu, ocazie cu care au fost aplicate două avertismente.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus