Sâmbătă,
27.02.2021
Cer Senin
Acum
0°C

Amendat o dată pentru abateri în contextul COVID, un administrator de bar a fost prins și a doua zi cu aceeași problemă

Amendat o dată pentru abateri în contextul COVID, un administrator de bar a fost prins și a doua zi cu aceeași problemă

În urma unei sesizări primite la nivelul I.P.J. Sibiu cu privire la nerespectarea de către un operator economic, cu punct de lucru în localitatea Racovița, a măsurilor de prevenire a infectării cu coronavirus instituite în perioada stării de alertă, în cursul zilei de 22 februarie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Avrig au efectuat verificări suplimentare la societățile comerciale care funcționează pe raza localității amintite. Autoritățile au descoperit astfel că și a doua zi, administratorul barului a avut aceleași nereguli.

În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că în cursul serii de sâmbătă, 20 februarie, administratorul unui bar din localitate a desfășurat activități în incinta unității deși, în ziua precedentă, acesta fusese reinstruit de polițiști cu privire la restricțiile și interdicțiile impuse în această perioadă. În urma celor constatate, polițiștii avrigeni l-au sancționat contravențional pe administrator cu amendă în valoare de 2.000 de lei, arată reprezentanții Prefecturii Sibiu.

Administratorul unei alte societăți comerciale, cu punct de lucru în localitatea Micăsasa, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la organizarea programului de lucru. 

81 de amenzi pentru lipsa măștii de siguranță

138 de forțe ale poliției și poliției locale au desfășurat, în ultima zi, acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, au fost verificate 1.021 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 83 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 336 de mijloace de transport, din care 124 de mijloace de transport în comun. 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 84 de sancțiuni contravenționale în valoare de 10.750 de lei, dintre care:

- 70 de sancțiuni în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

- 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.750 de lei pentru nerespectarea măsurii privind deplasarea.

Polițiștii locali au verificat 79 de persoane și au aplicat 11 sancțiuni contravenționale cu avertisment, pentru nerespectarea măsurii portului măștii de siguranță.

Jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș. În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate o amendă în valoare de 1500 de lei și un avertisment scris pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus