Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Consilierii locali adoptă planul urbanistic al noului drum de 1,6 mil. de euro dintre Ștrand și Turnișor

Consilierii locali adoptă planul urbanistic al noului drum de 1,6 mil. de euro dintre Ștrand și Turnișor

Atribuit spre proiectare și execuție în 2020, drumul care ar urma să lege cartierele Ștrand de Turnișor are șanse reduse de a mai fi finalizat anul acesta: în ședința de joi va fi aprobată documentația urbanistică pe baza căreia să fie emisă, mai apoi, autorizația de construire.

Realizat în vara lui 2019 de către Primăria Sibiu, ”planul urbanistic zonal - drum de legătură Câmpșor între cartierele Ștrand II și Turnișor” va fi supus votului consilierilor locali sibieni în ședința de la finele lunii februarie 2021. Planul zonal a fost necesar a fi elaborat deoarece în Planul urbanistic general adoptat în 2011, pentru viitoarea arteră peste zona Câmpșor era prevăzut un culoar cu o lățime de 17 metri. În urma exproprierilor demarate anul trecut, pentru noua stradă a fost asigurat un culoar de 22 de metri lățime, deoarece viitorul drum trebuie mutat ”într-o parte”.

”Datorită poziționării drumului peste canalul Administrației Naționale de Îmbunătățiri Funciare, proprietatea statului român, aflat în administrarea ANIF SA Sibiu și datorită costurilor nesustenabile generate de o casetare completă a acestuia, se impune repoziționarea părții carosabile, precum și părțile de piste ciclabile și circulații pietonale în afara acestuia, fapt care conduce la o afectare a proprietăților vecine cu aproximativ 4,5 metri în plus față de culoarul stabilit prin PUG. Propunerea vizează reconfigurarea traseului drumului stabilit prin PUG și mărirea profilului de la 17 m la un profil de aproximativ 22 de metri”, se arată în documentația care însoțește proiectul de aprobare a PUZ-ului în ședința programată joi după-amiaza.

Pentru noul drum anul trecut au fost realizate exproprieri care au costat aproximativ 600.000 de lei

Un drum de aproape un kilometru

16 iulie 2021 este termenul de finalizare a contractului semnat în vara anului trecut între Primăria Sibiu și asocierea Comtram SA – Eko Top Sib SRL, pentru proiectarea și execuția drumului în discuție. 7,68 de milioane de lei, fără TVA, este valoarea contractului, potrivit căruia în primele trei luni de derulare ar fi trebuit realizat proiectul tehnic, iar execuția lucrărilor are alocate alte opt luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

”Noul drum va avea o lungime de aproximativ un km și o lățime a carosabilului de șapte metri. Trotuarele vor avea o lățime de 1,5 metri pe fiecare parte, fiind prevăzute și piste pentru biciclete. De asemenea, se va instala o rețea de iluminat public cu LED și se va amenaja o rețea de canalizare pluvială. Drumul va avea și o trecere la nivel cu calea ferată care va fi reglementată prin bariere automate”, anunța Primăria Sibiu în vara anului trecut.

Noul drum peste Câmpșor este un proiect despre care autoritățile locale au vorbit pentru prima dată în 2015.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2411

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Der Konig

Acum 1 an

Cel mai important proiect, cu adevărat important, în vederea decongestionării traficului centru-zona ind. vest este la stadiul de studii de pre pre pre pre pre pre prefezabilitate, votat planuri în anul 2021, ele fiind elaborate cu 2 ani înainte, studii, așteptări și incompetență cu miile de tone! În plus, acest drum a fost încredințat spre execuție Comtramului, de departe cea mai prăpădită, neserioasă și nesimțită firmă din toate cele care căpușează primăria de ani de zile. Este firma care a făcut 200 m din pista de biciclete Ștrand-centru in mai bine de un an, din totalul de câțiva km, pe 3 milioane de lei. Sibiul este în cădere liberă. Așa se întâmplă când alegem toate rebuturile FDGR și ale PNL.
Raspunde

No ce atata graba ?

Acum 1 an

din 2015 pana in 2022, sunt doat 7 ani de mandat fodor in care nici macar un PUZ adecvat pentru un km de drumeag de 7m latime in camp, nu au fost in stare sa faca. Pacat ca postul de prim ministru e luat, altfel ar fi putut beneficia toata Romania de expertiza multilateral dezvoltata, de elanul si determinarea incompatibilei.
Raspunde

Costel Radu

Acum 1 an

Si eu care credeam ca mai incet decat dezvoltarea de autostrazi nu se poate. Iata ca se poate! Administratia din Sibiu este incredibil de inceata! Avem atatea planuri si planuri pe hartie si mai nimic concret.
Raspunde

Bogumil Agușteriței

Acum 1 an

Plus că mizeria de pod de pe Rozmarinului, din Turnișor, acest Golden Gate de 6 m, are termen de finalizare 2064!
Raspunde

X

Acum 1 an

Propun renuntarea la plantare a arborilor asa aproape de carosabil. Nu de alta, dar dupa vreo 15 ani vor fi taiati ca cei de pe Dumbravii si inlocuiti cu alte betze
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 an

un proiect extrem de util pentru dezvoltarea Sibiului. Fapte concrete, nu vorbe
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus