Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
1°C

De mâine începe vaccinarea cu prioritate a cadrelor didactice. Nu este nevoie de programare

De mâine începe vaccinarea cu prioritate a cadrelor didactice. Nu este nevoie de programare

Autoritățile anunță începerea vaccinării prioritare împotriva virusului SARS CoV-2 a cadrelor didactice și a personalului auxiliar din creșe și grădinițe. Pentru imunizarea acestora sunt disponibile 180 de doze de vaccin zilnic și au la dispoziție două centre de vaccinare cu trei fluxuri. Persoanele care fac parte din această categorie nu vor avea nevoie de programare, ci se vor prezenta pentru imunizare pe baza unor liste nominale. În județul Sibiu sunt 960 de cadre didactice care și-au exprimat dorința de a se vaccina.

Vaccinarea prioritară a cadrelor didactice și a personalului auxiliar din creșe și grădinițe începe de mâine, 24 februarie, anunță reprezentanții Instituției Prefectului. În acest sens s-au pus la dispoziție trei fluxuri noi de vaccinare în centrele existente. Este vorba despre Centrul de vaccinare FIX SB C17 – Shopping City Șelimbăr - Comuna Șelimbăr, Şos. Sibiului, nr. 5 cu două fluxuri de vaccinare cu ser produs de AstraZeneca, destinate persoanelor cu vârsta mai mică de 55 de ani și Centrul de vaccinare FIX SB C1 – Centrul Redal Expo Sibiu, Municipiul Sibiu, Str. Johann Sebastian Bach, nr. 4 cu un flux de vaccinare cu ser produs de Pfizer BioNTech, destinat persoanelor cu vârsta mai mare de 55 de ani.

Cantitatea de vaccin disponibilă pentru imunizarea profesorilor va fi de 180 de doze rezervate zilnic, din care 120 de doze de vaccin AstraZeneca și 60 de doze de vaccin Pfizer BioNTech.

„Noutatea constă în faptul că profesorii vor fi imunizați împotriva COVID-19 pe baza unor liste nominale cu persoanele care doresc sa se vaccineze, raportate către Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu, fără a fi nevoie de programarea acestora în platforma națională de vaccinare”, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Instituției Prefectului.

Până în prezent au fost centralizate 960 de cadre didactice de pe raza județului Sibiu care doresc să se imunizeze în perioada următoare, 544 fiind persoane cu vârsta sub 55 de ani, iar 416 fiind persoane cu vârsta peste 55 de ani.

„Menționăm că de la demararea campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 și până la momentul de față, în județul nostru a fost înregistrat un număr total de 873 de doze de vaccin administrate în cadrul personalului din unitățile de învățământ și creșe”, precizează Andreea Ștefan.

 

Sursa Foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Corelian Simion

Acum 1 an

Eu sunt dascal si nu vreau otrava aceasta in corp! Suntem multi colegi care am decis ca mai bine ne descurcam cu boala decat sa ne inoculam seva ocultei mondiale in sange! Rezistati tentatiei, stimati profesori!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus