Joi,
23.09.2021
Innorat
Acum
10°C

Două noi centre de vaccinare. Peste 2.400 de sibieni se vor putea programa de mâine pentru vaccinarea cu Pfizer

Două noi centre de vaccinare. Peste 2.400 de sibieni se vor putea programa de mâine pentru vaccinarea cu Pfizer

Doze noi de vaccin împotriva SARS CoV-2 produse de compania Pfizer/BioNTech vor ajunge la Sibiu, iar de săptămâna viitoare se vor deschide două noi centre de vaccinare, la Mediaș și Tălmaciu, care vor fi operaționale pentru acest vaccin. Programarea pentru vaccinare se va putea realiza începând de mâine, 27 februarie, și se adresează persoanelor cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.

Începând de luni, 1 martie a.c., la nivelul județului Sibiu se vor deschide două noi centre de vaccinare care devin operaționale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech. 2.400 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete; capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi, anunță reprezentanții DSP Sibiu.

Cele două centre de vaccinare care se activează sunt:

  • CENTRUL DE VACCINARE FIX SB C9 - Sala de sport „Octavian Șerban” Mediaș – Mun. Mediaș str. Lotru nr. 3 – un flux de vaccinare;
  • CENTRU DE VACCINARE FIX SB C16 – Școala Generală nr 2 (Sala de Sport) Tălmaciu – oraș Tălmaciu str. Eminescu nr. 21 – un flux de vaccinare.

Programarea pentru vaccinare se va putea realiza începând de mâine, 27 februarie a.c., și se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.

Totodată, acțiunea de imunizare a personalului didactic continuă la nivel județean, până la data de 10 martie a.c., precum și vaccinarea persoanelor nedeplasabile, care fac dializă, din centrele rezidențiale, medico-sociale și a persoanelor fără adăpost.

De asemenea, în paralel, continuă programarea persoanelor înscrise în procesul de imunizare cu vaccinul produs de compania AstraZeneca.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșele curente, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în țară, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriil populaționale aflate în etapa curentă.

Sursa Foto: Arhiva TS

 

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus