Sâmbătă,
24.07.2021
Parțial Noros
Acum
26°C

Peste 4,2 milioane de lei s-au cheltuit pentru cazarea la hotel a cadrelor medicale în pandemie

Peste 4,2 milioane de lei s-au cheltuit pentru cazarea la hotel a cadrelor medicale în pandemie

Ministerul Sănătăţii a cheltuit peste 4,2 milioane de lei pentru asigurarea cazării şi a mesei la hotel a cadrelor medicale din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu şi de la Ambulanţă, au precizat, pentru AGERPRES, reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ).

"Pentru anul 2020, serviciile de cazare şi hrană au însumat 3.728.091,19 lei cu TVA. Pentru anul 2021, au fost transmise spre decontare 7 facturi însumând 556.780 lei cu TVA. Costurile generate pentru plata folosinţei spaţiilor destinate cazării personalului sanitar sunt asigurate din bugetul Ministerului Sănătăţii. Acestea nu afectează bugetul local, iar valorile acordate alocaţiei şi indemnizaţiei de cazare sunt unitare şi conforme legislaţiei aplicabile la nivelul României", arată CJ Sibiu.

Potrivit CJ Sibiu, de pe 1 martie, angajaţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu vor trebui să se mute înapoi acasă şi nu vor mai beneficia de cazare şi masă gratuită la hotel. Printre aceştia se numără şi directorul medical al spitalului sibian, medicul Călin Cipăian.

"Până la sfârşitul lunii februarie 2021, personalul medical angajat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu se va decaza, având în vedere că întreg personalul medical a fost vaccinat, iar numărul de internări ale pacienţilor cu COVID-19 a scăzut", au explicat cei din CJ Sibiu.

De la 1 martie vor mai beneficia de cazare şi masă gratuite la hotel doar angajaţii de la Ambulanţa Sibiu.

"În ceea ce priveşte cadrele medicale din Serviciul de Ambulanţă Judeţean Sibiu, conducerea instituţiei a comunicat că angajaţii vulnerabili vor beneficia în continuare de această facilitate", au declarat reprezentanţii CJ Sibiu.

În cursul anului 2020 au beneficiat de cazare gratuită un număr de 172 de cadre medicale (150 din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi 22 de la Serviciul de Ambulanţă), potrivit datelor comunicate de către CJ Sibiu.

În prezent, sunt cazate gratuit la hotel 52 de persoane din sistemul public sanitar, respectiv 38 persoane angajate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu (secţiile Boli Infecţioase, ATI COVID şi modular COVID, UPU, Medicală COVID, Oncologie, Radiologie Urgenţe care a lucrat cu persoane testate pozitiv COVID) şi 14 de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Sibiu.

"Precizăm că din cele 38 de persoane cazate din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, doar 5 sunt persoane noi, care nu au beneficiat de cazare gratuită în anul 2020", a declarat purtătorul de cuvânt al CJ Sibiu, Ioana Căpăţână.

Câţiva proprietari de hoteluri, pensiuni şi apartamente din municipiul Sibiu s-au oferit şi au găzduit, gratuit, cadre medicale de la începutul pandemiei, în 2020, până în luna mai a anului trecut, potrivit CJ Sibiu.

Zece firme din Sibiu au beneficiat de bani de la Ministerul Sănătăţii, pentru că au cazat şi au oferit mâncare cadrelor medicale din Spitalul Judeţean sau de la Ambulanţă, potrivit datelor Consiliului Judeţean. 

Comentarii

1 comentarii

Canaris

Acum 4 luni

Un fleac...Un milion de euro....Daca nu se sesiza presa oare cat mai stateau ? Oare cum poti sa tranzactionezi varsta parintilor pentru o zeama calda ? Profitorii de serviciu......Si de ce de la 1 martie....Ca am facut vaccin in decembrie.....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus