Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Unii sibieni ignoră în continuare măsurile impuse în pandemie. Amenzi pentru patroni de localuri, sibieni fără mască și oameni ieșiți din carantină

Unii sibieni ignoră în continuare măsurile impuse în pandemie. Amenzi pentru patroni de localuri, sibieni fără mască și oameni ieșiți din carantină

109 polițiști au efectuat ieri verificări, în județul nostru, pentru a identifica persoanele care nu respectă măsurile impuse în starea de alertă. Cu această ocazie, au sancționat doi proprietari de localuri, unul din Sibiu, altul din Porumbacu de Jos, un bărbat a luat amendă pentru că a ieșit din carantină fără permisiune, peste 70 de persoane au fost prinse fără mască și șase sibieni au ieșit din casă după ora 23, fără un motiv întemeiat.

Au fost verificate 1.092 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 65 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 194 de mijloace de transport, din care 25 de mijloace de transport în comun.  În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 83 de sancțiuni contravenționale în valoare de 15.250 de lei.

O sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei a fost aplicată unui bărbat în vârstă de 47 de ani, din localitatea Zlagna, revenit din străinătate, care nu a respectat carantina.

Două sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 de lei au fost aplicate unor operatori economici pentru organizarea de activități în spații pentru care s-au instituit restricții/interdicții. Este vorba despre administratorul unui local din Porumbacu de Jos, sancționat cu amendă în valoare de 2.000 de lei, respectiv despre administratorul unui local din municipiul Sibiu, sancționat cu amendă în valoare de 8.000 de lei. 

Trei sancțiuni cu avertisment au fost aplicate unor persoane care au participat la activități în spații pentru care s-au instituit restricții / interdicții;

71 de sancțiuni în valoare de 2.000 de lei au fost aplicate sibienilor care nu au purtat masca de protecție și șase sancțiuni contravenționale în valoare de 2.250 de lei au fost aplicate celor care nu au respectat măsurile impuse după ora 23. 

Polițiștii locali au verificat 48 de persoane și au aplicat zece sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

Jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș. În urma desfășurării activităților de verificare a fost aplicată o amenda in valoare de 500 lei și 5 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

 

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Lumea a obosit

Acum 3 ani

La cateva luni apar tot alte restrictii, iar vechile recomandari sunt uitate pt ca sunt inutile. Se arunca in teste toate posibilitatile fara nici o dovada ca ar fi utile. Dupa ce ne-ati pus sa ne dezinfectm papucii si cumparaturile v-ati dat seama ca nu are nici un rost. Initial nici nu se punea problema sa porti masca pe strada daca nu e aglomerat, acum iei o amenda chair daca esti singur. Stati in case ca elita are restaurante deschise in secret (vezi seful politiei de la departamentul pt respectarea carantinei). Aruncati tot felul de povesti pt a speria lumea. Am obosit.
Raspunde

Io

Acum 3 ani

si o sa continuam sa nu respectam comunismul mascat sub pretextul: binele celuilalt!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus