Luni,
21.06.2021
Partial Noros
Acum
16°C

Locul 2 pe țară la creșterea creditelor. Datele BNR arată că sibienii s-au îndatorat masiv în pandemie

Locul 2 pe țară la creșterea creditelor. Datele BNR arată că sibienii s-au îndatorat masiv în pandemie

Cele mai recente date făcute publice de BNR și citate de Ziarul Financiar arată că județul Sibiu a ajuns pe locul doi pe țară în top 10 judeţe cu cele mai mari ritmuri de creştere a soldului creditelor pentru companii şi populaţie, în lei şi valută.

Pa parcursul anului 2020, marcat de pandemia de coronavirus, sibienii s-au împrumutat mai mult și sume mai mari decât de obicei.

Astfel, județul Sibiu a înregistrat un salt de 13% la finalul lunii decembrie 2020, faţă de 2019, ajungând la o valoare a soldului de 6,44 mld. lei.

”Sibiu este al 10-lea cel mai creditat judeţ la nivel naţional la finalul anului 2020, în ceea ce priveşte volumul creditelor”, scrie zf.ro.

Topul județelor cu cele mai mari ritmuri de creştere a soldurilor creditelor este completat de Ialomița – locul întâi, și județul Bacău – locul trei.

Din punctul de vedere al clasamentului realizat în funcţie de volumul soldului creditelor pentru companii şi populaţie, în lei şi valută, de la finalul anului 2020, Bucureşti-Ilfov, Cluj şi Timiş sunt cele mai creditate judeţe la nivel naţional, mai arată zf.ro.

Per total, valoarea totală a soldului creditelor corporate şi populaţiei, în lei şi valută de la finalul anului 2020 a ajuns la 275,43 mld. lei, în creştere cu 4,9% faţă de sloldul înregistrat la finalul anului 2019, potrivit statisticilor BNR pe judeţe.

Vizualizari: 804

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Mircea

Acum 3 luni

Ha, ha...si pe primul loc in lume ca tara, dupa imprumuturile lui Catu. Ne-a bagat asta in datorii cat sa plateasca vreo 5 generatii de acum inainte. Cand ma gandsc ca imediat dupa revolutie Romania nu avea datorii de loc si ca exista lege care interzicea imprumuturile externe...ma apuca disperarea. In cateva generatii au distrus astia si au furat tot, ne-au mai si indatorat pe cateva zeci de ani. Poate solutia cinezeasca nu este chiar asa de rea...acolo ii impusca pe stadion pe infractori si pe tradatori. Scurt, fara discutii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus