Duminică,
18.04.2021
Innorat
Acum
9°C

Nouă aparate pentru ventilație non invazivă vor ajunge în spitalele din Sibiu

Nouă aparate pentru ventilație non invazivă vor ajunge în spitalele din Sibiu

Secretarul de stat Raed Arafat a semnat o dispoziție prin care 300 de ventilatoare pentru ventilare non invazivă vor fi distribuite în mai multe spitale din țară. La Sibiu vor ajunge 9 astfel de aparate.

Conform dispoziției, s-a aprobat distribuția unui număr de 300 de ventilatoare pentru ventilație non invazivă CARAT II Pro, ventilatoare achiziționate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Începând de astăzi, 5 martie, se va efectua distribuția acestor ventilatoare către instituțiile beneficiare.

Județului Sibiu i-au fost alocate nouă ventilatoare repartizate în unitățile sanitare astfel: 

-       Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu – 1 

-       Spitalul General CF Sibiu – 2 

-       Spitalul Municipal Mediaș – 2

-       Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu – 4 

Totodată, conform Ordinului Comandantului Acțiunii nr. 9248/2021 vor fi distribuite și accesoriile pentru ventilatoarele mecanice și dispozitivele concentratoare de oxigen, prin grija Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu către instituțiile sanitare beneficiare. 

„De asemenea precizăm faptul că a fost emis Ordinul Comandantului Acțiunii nr. 9247/2021, în baza căruia s-a aprobat distribuția de materiale provenite din achiziții centralizate ale IGSU sau provenite din donații, destinate acțiunilor care se realizează în cadrul campaniei de vaccinare împotriva virusului SARS CoV-2. Astfel din totalul de 5.000.000 de tampoane alcoolizate, județului Sibiu îi sunt distribuite un număr de 90.000 de tampoane alcoolizate”, anunță Prefectura Sibiu.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus