Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Informarea de duminică: Patru decese, 25 de noi cazuri de Covid-19. Sibiul se menține sub scenariul roșu, scădere în județ

Informarea de duminică: Patru decese, 25 de noi cazuri de Covid-19. Sibiul se menține sub scenariul roșu, scădere în județ

La nivelul județului Sibiu se înregistrează o ușoară scădere a ratei de incidență (de la 1,99 la 1,94 cazuri active la mia de locuitori în ultimele 14 zile). La fel, și în cea mai mare localitate a județului, acest indicator înregistrează o ușoară scădere.

În ultimele 24 de ore, patru sibieni au decedat din cauza Covid-19, informează Instituția Prefectului într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului în cursul zilei de duminică. Sursa citată arată că, de la debutul pandemiei și până în prezent, 744 este numărul persoanelor a căror cauză de deces a fost pusă pe seama infecției cu coronavirusul SARS-CoV-2.

În ceea ce privește evoluția noilor cazuri, în urma efectuării a 287 de teste au fost descoperite alte 25 de persoane a fi bolnave de Covid-19 (față de 82 de persoane anunțate a fi descoperite sâmbătă, în urma efectuării a 463 de teste).

”În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 20.573 de persoane (dintre care în ultimele 24 de ore 25 de persoane). Până la data curentă au fost vindecate 14.869 de persoane, iar 744 persoane au decedat (patru în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 214 de persoane, dintre care pe ATI 25 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 287 de teste. Vă informăm că rata de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu este de 1,95/1000 de locuitori în ultimele 14 zile”, se arată în comunicatul emis duminică de Instituția Prefectului Sibiu.

În ceea ce privește rata cumulată a incidenței noilor cazuri de Covid-19, indicatorul în funcție de care autoritățile decid aplicarea a diferite scenarii în rândul comunităților, aceasta se menține în municipiul Sibiu la sub trei cazuri la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. Conform datelor centralizate la nivel național, municipiul Sibiu înregistra duminică o rată a incidenței de 2,84 cazuri la mia de locuitori. O ușoară scădere față de cifrele anunțate sâmbătă, potrivit cărora rata incidenței era de 2,86.

Orlat (4,49), Ațel (3,53), Șelimbăr (3,08) sunt singurele localități în care în acest moment sunt înregistrate peste trei cazuri active de Covid-19 la mia de locuitori în ultimele două săptămâni.

Rata incidenței calculată la nivelul fiecărei localități

Sursa datelor: Ministerul Sănătății

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3858

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Ada Abrudean

Acum 3 ani

E absurd sa mai apara in statistici localitatile care au o cifra subunitara de infectari la totalul populatiei. E aiurea sa spui ca in Brateiu sunt 0,6 sau in Agnita 0,9 bolnavi, O persoana nu are cum sa fie doar pe jumatate sau 2/3 indectata.
Raspunde

Kokos

Acum 3 ani

Helauuu , e vorba de 0.6 cazuri la mia de locuitori , nu de 0.6 cazuri !
Raspunde

Ada Abrudean

Acum 3 ani

Citeste cu atentie ce am scris. E vorba de situatia pe localitati. Daca ai 0,6 cazuri la mia de persoane, poti spune ca ai 3 bolnavi la o localitate cu 5000 de locuitori, Dar cand ai 0,24 cazuri la mie, nu poti spune ca ai 0,72 bolnavi la o comuna cu 3000 de locuitori . Daca nu intelegi, te documentezi sau intrebi.
Raspunde

Ela Popescu

Acum 3 ani

Draga Ada, Daca invatai cand ai fost la scoala acum pricepeai ce-s acelea procente sau alte variante de date astfel 0,9 la mie se poate traduce romaneste, pentru cine nu pricepe altfel, ca 9 cazuri la 10.000 Nu e nimic absurd, e absurd sa ceara unii sa nu mai invete elevii "chestii inutile", nu-s inutile ci pun creierul in miscare si ii fac pe copii sa priceapa pe ce lume traiesc si ce e in jur.
Raspunde

Ada Abrudean

Acum 3 ani

Tanti Ela Popescu. Mai bine taceai! Ia exemplul Agnita, din grafic. Are 0,09 cazuri la mia de locuitori. Chiar daca Agnita ar avea 10.000 de locuitori (ceea ce e mult peste populatie) ar insemna sa fie 0,9 infectari in tot orasul. Uita-te la satele si comunele care au cate 0,2 sau 0,3 cazuri la mia de locuitori, dar acele localitati nu au mai mult de 3000 de locuitori, astfel incat se ajunge la cifre subunitare pe localitate, ceea ce este aiurea si absurd. Ia de ex. comuna Mosna care are 0,24/1000, dar populatia totala e de 3300 locuitori. Fa socoteala si o sa vezi ca Mosna ar avea 0,8 infectari, la totalul populatiei. Poate ne explici cum poti avea 0,8 persoane infectate in acel sat sau in orice localitate - referindu-te la intreaga populatie a localitatii!? Se pare ca pt unii logica elementara este complet straina. Dar fac pe semidoctii!
Raspunde

Ada Abrudean

Acum 3 ani

Ca sa clarificam. Vezi ca imediat deasupra tabelelor ai si explicatia clara in articol "Orlat (4,49), Ațel (3,53), Șelimbăr (3,08) sunt singurele localități în care în acest moment sunt înregistrate peste trei CAZURI ACTIVE de Covid-19 la mia de locuitori în ultimele două săptămâni" Iar cifrele respective le gasesti in tabel. Deci nu e vb de procente, ci de cazuri concrete, adica persoane infectate Si da, la 0,9 cazuri/1000 este logic ca la 10.000 vei avea 9 cazuri. Dar Agnita e trecuta cu 0.09/1000 ceea ce inseamna ca la 10-000 vei avea 0.9 cazuri, deci o cifra subunitara. Sau invers. Te duci intr-un sat cu 1000 de persoane. Ii testezi absolut pe toti. La sfarsit poti avea intre 1 si 1000 de infectati. Dar in niciun caz nu poti avea 0,2 sau 0,7 infectati Repet, e vb de cazuri concrete, nu de procente. Drept urmare, localitatile in care la totalul populatiei se obtine o cifra subunitara, n-ar mai trebui sa apara in aceste statistici. Mai mult, ce sa va zic..Puneti mana pe carte.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus