Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Peste 3.600 de elevi s-au înscris pentru ore remediale, majoritatea pentru a recupera materia pierdută

Peste 3.600 de elevi s-au înscris pentru ore remediale, majoritatea pentru a recupera materia pierdută

Peste 3.600 de elevi s-au înscris pentru Programul național pilot de tip „Școală după școală” pentru orele remediale, anunță reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean. Dintre aceștia, aproape 600 de elevi nu au avut acces sau au avut acces deficitar la activitățile desfășurate on line. Cei mai mulți dintre ei însă, peste 2.300, s-au înscris pentru ore remediale, pentru a acoperi lacunele existente în pregătire. Lista se poate modifica săptămânal, cererile pentru acest program putându-se depune pe tot parcursul semestrului al II-lea din acest an școlar.

Datele la nivelul acestei săptămâni arată că 3.627 de elevi s-au înscris pentru Programul național pilot de tip „Școală după școală” pentru orele remediale, anunță reprezentanții IȘJ Sibiu. Dintre aceștia 580 de elevi sunt pentru criteriul a - elevul nu a avut acces sau a avut acces deficitar la activitățile educaționale desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului, 727 elevi pentru criteriul b - elevul se află în situația de corigență la sfârșitul sem. I al anului școlar 2020-2021 sau are situația neîncheiată la cel puțin o disciplină și 2.320 elevi pentru criteriul c - elevul are nevoie de ore remediale, necesitate dovedită de rezultatele școlare obținute în semestrul anterior sau la evaluarea inițială de la începutul semestrului în derulare.

„Numărul mare de elevi înscriși pentru criteriul c arată interesul elevilor și părinților pentru recuperarea lacunelor existente în pregătire. Lista se poate modifica săptămânal, în sensul că cereri pentru accesul la acest program se pot depune pe tot parcursul semestrului al II-lea din acest an școlar”, spune Constantin Dincă, purtător de cuvânt IȘJ Sibiu.

Sursa Foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Popa

Acum 1 an

Vezi de n-o recupereaza? pana acum ce-au facut? sa fi intrat la ore, nu sa se joace pe telefon!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus