Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Avocatul Poporului: semnal de alarmă privind nevoia de transparenţă în cazul Spitalului de Urgenţă din Sibiu

Avocatul Poporului: semnal de alarmă privind nevoia de transparenţă în cazul Spitalului de Urgenţă din Sibiu

Avocatul Poporului trage un semnal de alarmă privind nevoia de transparenţă atunci când persoanele sunt lipsite de libertate şi în imposibilitate de a comunica, aşa cum e cazul pacienţilor internaţi la terapie intensivă, potrivit unui comunicat al instituţiei, transmis, marţi, AGERPRES.

"Avocatul Poporului nu se substituie niciunei autorităţi publice, nici Parchetului, niciunor comisii de control, care au rolul lor în a stabili exact ce anume s-a petrecut Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Ne exprimăm însă speranţa ca în viitor toate autorităţile publice să colaboreze instituţional, deplin şi transparent cu Avocatul Poporului, garantul constituţional al respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale", arată sursa citată.

Avocatul Poporului aminteşte că la începutul lunii iunie 2020, la Recomandarea Subcomitetului pentru Prevenirea Torturii din cadrul ONU, a demarat un proiect vizând spitalele COVID şi suport COVID, pentru a se asigura că atât drepturile pacienţilor internaţi, cât şi ale personalului medical sunt respectate în egală măsură.

"Din păcate, câţiva manageri de spitale, şi mai ales unii politicieni, fără să înţeleagă rostul acţiunilor noastre de prevenire, nevoia de transparenţă atunci când persoanele sunt lipsite de libertate şi în imposibilitate de a comunica, aşa cum e cazul pacienţilor internaţi la terapie intensivă, au blamat instituţia şi iniţiativa noastră", a adăugat Avocatul Poporului.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3326

Comentarii

2 comentarii

AW

Acum 1 an

Spuneti oameni buni, ce se intampla de fapt? De ce medicii de fam. nu te mai primesc acum fara test cov, sa nu le calci in cabinet daca te doare gatul sau spatele ca sigur ai boala lui Calache, alti 285 lei din buzunarul tau pe langa CAS ul platit lunar din salariu, nu le este rusine, bataie de joc.... Asta ca se ...implineasca...tot ce trebuie...
Raspunde

Dan

Acum 1 an

Schimba medicul de familie. Sunt si din astia, paranopici, nu ai ce face. Unii fac consultatiile dupa geam. Se uita latine si iti dau doar reteta :) Unul zicea ca nu primeste decat pacienti vaccinati anti-covid :) Sa nu credeti ca nu sunt si doctori prosti, sau ca daca este doctor este specialist in covid. Fiecare face dupa cat a inteles si dupa cat ilduce mintea. Dar cauta alt doctor, ca mai sunt si unii normali la cap, care nu au dat in paranoia asta cu pandemia.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus