Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
-2°C

Sorin Cîmpeanu: Evaluările Naționale vor începe în 20 aprilie cu elevii din clasa a II-a

Sorin Cîmpeanu: Evaluările Naționale vor începe în 20 aprilie cu elevii din clasa a II-a

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat pentru Europa FM că Evaluările Naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor fi susținute în acest an în format fizic de către elevi, indiferent de scenariul în care se află localitățile unde sunt unitățile de învățământ. Urmează ca în cursul acestei săptămâni să fie publicat ordinul de ministru care să stabilească toate detaliile cu privire la aceste evaluări. Testările vor începe din data de 20 aprilie, cu elevii de clasa a II-a, potrivit declarațiilor făcute de ministru.

Testările vor începe în data de 20 aprilie 2020, când debutează Evaluarea Națională la clasa a II-a, a declarat ministrul educației Sorin Cîmpeanu pentru Europa FM.

„Vom începe pe data de 20 aprilie la clasa a II-a, (…). Probele durează 30 de minute. Vom continua cu evaluarea la clasa a VI-a (…) probele durează o oră. În data de 18 mai debutează evaluarea pentru clasa a IV-a, a spus acesta”.

 

Calendar Evaluarea Națională la Clasa a II-a – Draft publicat de Edupedu.ro

20 aprilie 2021: Limba română – Scris

21 aprilie 2021: Limba română – Citit

22 aprilie 2021: Matematică

23 aprilie 2021: Limba română pentru minoritățile naționale – Scris-Citit

– Fiecare probă durează 30 de minute

 

Calendar Evaluarea Națională la Clasa a IV-a – Draft:

18 mai 2021: Limba română

19 mai 2021: Matematică

20 mai 2021: Limba maternă

– Fiecare probă durează 1 oră

 

Calendar Evaluarea Națională Clasa a VI-a – Draft:

12 mai 2021: Limba și comunicare

13 mai 2021: Matematică și Științe ale Naturii

– Fiecare probă durează 1 oră

În 2020, Evaluările Naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a au fost anulate din cauza pandemiei COVID-19. Anul acesta vor fi reluate, iar elevii se vor prezenta fizic la examene.

Copiii susțin aceste testări în clasa în care învață și în așezarea normală în bănci, subiectele fiind pe două numere. Subiectele sunt realizate de Ministerul Educației, iar părintele poate verifica în siguranță (notele nu se trec în catalog) dacă învățătorul i-a subevaluat sau supraevaluat copilul, iar la nivel de școală se poate vedea care este progresul majorității elevilor dintr-o clasă din a II-a până în a IV-a.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus