Duminică,
09.05.2021
Cer Senin
Acum
18°C

După un an de pandemie, mulți sibieni încă nu știu să poarte masca și să păstreze igiena

După un an de pandemie, mulți sibieni încă nu știu să poarte masca și să păstreze igiena

Autoritățile sibiene continuă să aplice sancțiuni contravenționale și avertismente în județul nostru, în fiecare zi, în urma controalelor efectuate în timpul stării de alertă. În acest context, ieri au fost amendați peste 60 de sibieni care nu purtau mască, iar o unitate de alimentație publică a primit o amendă de 10.000 de lei din cauza condițiilor improprii de igienă.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 142 de forțe ale poliției și poliției locale. 

Astfel, au fost verificate 948 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 76 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 347 de mijloace de transport, din care 90 de mijloace de transport în comun. 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 57 de sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 de lei, dintre care:

- 56 de sancțiuni în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

- o sancțiune contravențională cu avertisment pentru nerespectarea măsurii privind deplasarea.

Polițiștii locali au verificat 67 de persoane și au aplicat 9 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

Jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu. De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș. În urma desfășurării activităților de verificare au fost aplicate două avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au efectuat 14 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei pentru igiena deficitară a spațiilor de lucru, precum și 2 avertismente.

 

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Andrei

Acum 2 luni

Dupa un an de minciuni si abureli, dupa un an de paranoia si dictatura, lumea s-a saturat de porcaria restrictiilor voastre. Dupa un an de aberatii si prostii lumea nu va mai crede. Inca mai poarta botnita de frica amenzilor, dar va garantez ca nu va mai dura mult timp. Politistii vor fi scuipati pe strada, vor ajunge dusmanii poporului, cum erau militienii pe vremea comunistilor. Vor fi bataia de joc a populatiei. Iar cand vor ajunge sa moara vaccinatii pe capete, nu stiu zau pe unde se vor ascunde "autoritatile" de furia oamenilor. Revolutiile la noi se intampla mai greu, dar cand se intampla, curge sange.
Raspunde

Juvete

Acum 1 lună

Faptul ca voi, presa, tot repetati mesajul asta cu igienizarea de un an de zile, credeți ca schimba ceva? Regulile de igiena sunt pentru cei care le respecta, care le respectau si inainte si nu pentru cei care nu dau doi bani pe ele. Cine nu se spala pe maini inainte de pandemie, credeți ca se spala acum ? Eu nu cred. Iar asta cu mastile in aer liber e o alta prostie. Multi nu poarta masca corect pentru ca nu vor. E absurd sa fi singur pe strada si sa porti masca corect. Si inca nu a venit caldura. Sa vedeti atunci. A si ca fapt divers, amenzile pentru purtarea incorecta a mastii pot fi contestate. Sunt abuzive.
Raspunde

Dan

Acum 1 lună

Doar in marile orase o mica parte a populatiei respecta regulie. Multi se prefac doar de frica amenzii, iar la sate si orasele pandemia e vazuta ca o gluma proasta. Dar noi stam in casa, si in perioadele cand iesim pe strada cu declaratie mai rau ca pe vremea securitatii, elita politica are restaurante deschise cu circuit inchis.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus