Luni,
10.05.2021
Cer Senin
Acum
9°C

Polițiștii sibieni au acordat amenzi în valoare de 4.000 de lei, miercuri, în contextul COVID

Polițiștii sibieni au acordat amenzi în valoare de 4.000 de lei, miercuri, în contextul COVID

Un vârstnic a primit avertisment de la polițiștii sibieni după ce a plecat la plimbare, deși trebuia să fie în carantină. De asemenea, 70 de persoane au fost sancționate contravențional pentru că nu au purtat masca de protecție în locuri publice sau pentru că au plecat de acasă după ora 23, fără un motiv întemeiat sau fără declarație pe propria răspundere.

111 forțe ale poliției județene și poliției locale au desfășurat ieri acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, au fost verificate 900 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 70 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 309 de mijloace de transport, din care 101 mijloace de transport în comun. 

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 60 de sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 de lei, dintre care:

- o sancțiune contravențională cu avertisment pentru nerespectarea măsurii carantinei. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 64 de ani, din Agnita, revenit din străinătate;

- 51 de sancțiuni în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

- opt sancțiuni contravenționale în valoare de 3.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind deplasarea.

Polițiștii locali au verificat 54 de persoane și au aplicat 11 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Jos Masca

Acum 1 lună

#Printați
Raspunde

Ion Dur

Acum 1 lună

Cristina Bala(la)u si Turnulsfatului, cum ati trecut voi prin viata fara sa patiti nimic? 'Cacapul' nu va ajuta absolut deloc. Cum sa scrieti tampenii de genul 'politistii au acordat amenzi'? Inainte de a bate campii, mai dati cu DEX-ul, mai treceti pe la scoala: ACORDÁ, (1, 2) acórd și (3) acordez, vb. I. Tranz. 1. A da (cu concesie, cu îngăduință, cu grijă, cu atenție, cu bunăvoință). Daca ati fi chiar 'jurnalisti' ati scrie (mai mult Balalau-a) 'politistii au aplicat amenzi', 'politistii au dat amenzi'. Dar de unde cap, de unde scoala?
Raspunde

Mda

Acum 1 lună

Poliție politică .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus