Joi,
24.06.2021
Cer Senin
Acum
21°C

Pașaportul COVID ar putea fi disponibil până la vacanța de vară

Pașaportul COVID ar putea fi disponibil până la vacanța de vară

Pașaportul verde este un certificat sanitar care va conține toate informațiile posesorului legate de COVID: dacă a fost vaccinat, dacă a trecut prin boală, dacă are testul făcut și care a fost rezultatul. Autoritățile europene au anunțat că vor să îl pună în circulație înaintea vacanței de vară, pentru a facilita călătoriile în interiorul Uniunii Europene, anunță digi24.

„Va fi sub format electronic sau pe hârtie, pentru a respecta dorinţa celor care nu doresc să îşi pună acest lucru pe smartphone-ul lor ", a afirmat Thierry Breton, comisarul european pentru piaţa internă. 

Echipat cu un cod QR, gratuit, certificatul va fi în limba fiecărei ţări şi tradus în engleză și va fi valabil în toate ţările Uniunii Europene. Acest certificat, pentru care ar urma să fie prezentată miercuri o propunere finală, va conţine informaţii care "vor indica faptul că o persoană a fost vaccinată împotriva Covid-19 sau că s-a vindecat, sau că a primit un rezultat negativ la test. Lucrăm pentru ca acest lucru să fie gata înainte de luna iunie", a precizat comisarul astăzi, într-o întâlnire cu presa.

sursa: digi24.ro

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus