Duminică,
05.02.2023
Innorat
Acum
-6°C

Noul centru comercial al Sibiului, Prima Shops, va fi inaugurat în octombrie. Investiție de peste 12 milioane de euro

Noul centru comercial al Sibiului, Prima Shops, va fi inaugurat în octombrie. Investiție de peste 12 milioane de euro

Oasis Retail Development & Consulting a obținut o finanțare de peste 9 milioane de euro de la OTP Bank pentru dezvoltarea noului centru comercial al Sibiului – Prima Shops, ce urmează a fi ridicat în nordul orașului, vizavi de Hornbach.

Prima etapă de dezvoltare a parcului de retail construit de Oasis Group în zona de nord a orașului Sibiu va avea un spațiu comercial închiriabil de 9.000 mp, repartizat în 11 unități de retail, iar finanțarea acordată de OTP Bank reprezintă 75% din investiția totală.

Predarea spațiilor către viitorii chiriași va fi în august 2021, iar deschiderea către public va avea loc în octombrie 2021.

„Ne bucură că putem fi parteneri într-o investiție considerabilă, cu un model de business funcțional și un model de retail câștigător. Derulăm în prezent finanțări în diferite sectoare de activitate, de la producție, la agribusiness și business-uri antreprenoriale, însă ca volum de activitate retailul local este unul din sectoarele câștigătoare ale perioadei de pandemie. Este un domeniu în dezvoltare, iar conceptul de galerie comercială pe care Oasis Group îl are în construcție la Sibiu și-a dovedit reziliența în timpul restricțiilor printr-o atractivitate ridicată pentru consumatori”, a declarat Dragoș Mirică, Director general adjunct, Divizia Corporații, OTP Bank România.

OTP Bank este implicată în finanțarea companiilor locale și continuă să susțină modelele de afaceri sustenabile, care se adaptează condițiilor în schimbare. Oasis Group, una dintre cele mai active companii locale din sectorul dezvoltării și gestionării proprietăților de retail, implementează în zona comercială de nord a orașului Sibiu, lângă ieșirea pe autostradă, un concept de shopping care va avea ca ancore retailerii Hornbach, Kaufland, un magazin de jucării și produse de uz casnic și două magazine de mobilă, care vor fi realizate până la sfârșitul anului 2022.

„Apreciem încrederea acordată de OTP Bank, noul nostru partener bancar. Cu un grad de pre-închiriere de peste 80% a spațiilor atins înainte de începerea lucrărilor de construcție, ne bucurăm și de încrederea chiriașilor. Considerăm că este o dovadă clară a puterii și rezilienței parcurilor de retail și a atractivității continue a acestui concept de retail pentru finanțatori, comercianți și cumpărători deopotrivă", a declarat Klaus Reisenauer, partener în cadrul Oasis Group.

În următoarea fază de dezvoltare vor fi realizate mai multe magazine de retail, care completează mixul celor existente, dar și spații de servicii și mai multe restaurante.

Întregul proiect Prima Shopping Center Sibiu va avea la finalizare o suprafață totală de 60.000 mp și va fi unul dintre cele mai mari proiecte de tip retail parc din vestul țării.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Max rasinareanul

Acum 1 an

Eu cred ca o sa bata vantul pe acolo. Practic Oasis nu vrea sa isi bage banii proprii in asa ceva si a chemat o banca " de renume", OTP- ul... Cand o sa vada ca nu merge treaba, OTP- ul o sa mai majoreze niste dobanzi la creditele pe 35 de ani si o sa isi recupereze paguba de la cei condamnati pe viata cu credite... Si uite asa se invarte morisca ...
Raspunde

Unu din sibiu

Acum 1 an

Nu o sa pot intelege niciodata cum de mediul privat poate ridica un mall in 10 luni si statul nu poate ridica un spital in 10 ani. Cred ca sunt prea prost.
Raspunde

Diablo, regele infernului

Acum 1 an

E foarte simplu. Mediul privat are nevoie să fie performant pentru supraviețuire, pe când statul nu - banii vor veni de la stat și dacă oferi performanță și dacă nu. Ceea ce înseamnă că pentru investițiile de stat, nu există motivație pentru a le face repede.
Raspunde

Miros Kylotzey

Acum 1 an

Dezvoltarea Sibiului a depasit cu mult Bavaria, Dubaiul si zona metropolitana Fofeldea!
Raspunde

Mister

Acum 1 an

Ce intelegi tu prin dezvoltare? Eu cred ca ramanem in urma o sa ajungem un oras de provincie ca Vl, Targu Jiu Resita Hunedoarea. In romania dezvoltare in ultimi ani am vazut in Oradea si Cluj noi Sibiul stationam de vreo 4 ani.
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

Si o sa mai stationam cat timp bunicuta va fi l aprimarie. Toate marile ei proiecte au esuat lamentabil. Nu e capabila sa gestioneze nimic.
Raspunde

Baiat

Acum 1 an

sunt curios cata lume va mereg la cumparaturi acolo sau la recreere avand in vedere ca va avea si ceva....cafenele, restaurante, etc
Raspunde

Ioan

Acum 1 an

O sa fi surprins. Sibiul nu e doar zona centrala
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus