Marţi,
06.12.2022
Ceata
Acum
5°C

Sibienii eligibili în etapa a treia de vaccinare se pot înscrie pe liste de așteptare după ora 13:00

Sibienii eligibili în etapa a treia de vaccinare se pot înscrie pe liste de așteptare după ora 13:00

Etapa a lll-a a campaniei de vaccinare anti-COVID începe luni, în localităţile cu rata de infectare peste 4,5 la 1.000 de locuitori. De la ora 9:00, se deschid succesiv şi listele de aşteptare pe judeţe, Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării a avertizat că e posibil ca aplicaţia să funcţioneze cu întârzieri din cauza perioadelor de mentenanţă.

Potrivit Comitetului de coordonare a vaccinării, în dimineaţa zilei de 15 martie, începând cu ora 09:00, se vor deschide succesiv listele de aşteptare pe judeţe, în conformitate cu următorul program:
 
9:00-11:00 Centre de vaccinare din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Covasna
11:00-13:00 Centre de vaccinare din judeţele Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova
13:00-15:00 Centre de vaccinare din judeţele Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov şi Municipiul Bucureşti
 
”De asemenea, vă informăm că pot exista perioade de mentenanţă în vederea optimizării aplicaţiei. În aceste perioade este posibil ca aplicaţia să funcţioneze cu întârzieri”, precizează Comitetul citat de news.ro.
 
Luni, începe etapa a lll-a de vaccinare, destinată populaţiei generale, primii care se pot vaccina fiind cei din localităţile în care rata de infectare este peste 4,5 la mia de locuitori.

Vicepreşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Andrei Baciu a anunţat că luni va fi imunizată prima persoană eligibilă pentru etapa a treia de vaccinare. 

El a declarat că etapa a treia va debuta cu localnicii din oraşe şi comune unde "situaţia epidemiologică este realmente critică", respectiv acolo unde indicele de infectare depăşeşte 4,5 cazuri la o mie de locuitori.

Conform anunţului făcut duminică dimineaţă de către premierul Florin Cîţu, peste 1,5 milioane de beneficiari erau înscrişi pe platforma electronică, din care aproximativ 500.000 din rândul populaţiei generale. 

CUM SE FACE PROGRAMAREA LA VACCINARE PE LISTA DE AŞTEPTARE
 
Din momentul în care programarea la vaccinare pentru populaţia generală devine disponibilă, în platforma de programare vor fi vizibile, pentru beneficiari, atât centrele de vaccinare deja existente, cât şi cele care vor fi operaţionalizate în luna aprilie. După epuizarea sloturilor disponibile din centrele de vaccinare, se activează lista de aşteptare.
 
Notificarea persoanelor aflate pe lista de aşteptare se va face în funcţie de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare, conform Strategiei naţionale de vaccinare, şi ordinea cronologică de înscriere, după cum urmează:
• persoanele din categoria 2a (populaţia de risc), cu vârsta peste 65 de ani sau cu boli cronice;
• persoanele din categoria 2b (lucrători din domenii esenţiale);
• persoanele eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare (populaţia generală).
 
"Beneficiarul va avea posibilitatea să se programeze la vaccinare, iar dacă nu există locuri disponibile în centrul ales, poate opta pentru înscrierea pe lista de aşteptare aferentă centrului respectiv. Ulterior, locurile libere dintr-un anumit centru de vaccinare vor fi disponibile doar pentru persoanele înscrise în lista deschisă pentru acel centru, cu respectarea prioritizării: 75% persoane din cadrul populaţiei cu risc şi 25% lucrători din domenii esenţiale, iar în centrele în care rămân locuri libere vor putea să se programeze persoanele din etapa a III-a.
Mai exact, fiecare centru de vaccinare va dispune de locuri atât pentru categoriile vulnerabile şi angajaţii din domenii esenţiale, cât şi pentru populaţia generală, iar ordinea alocării programărilor la vaccinare se va realiza în funcţie de gradul de ocupare a locurilor de către categoriile prioritare înscrise pe listele centrului respectiv", a arătat Comitetul Nacâional de Coordonare a Acţiunii de Vaccinare anti-COVID.
 
Programările la vaccinare se pot face atât prin platforma electronică, cât şi prin apelarea numărului de call center, iar modalităţile de finalizare a procesului de programare pentru persoanele înscrise pe listele de aşteptare sunt următoarele:
- Pentru cei care aleg programarea individuală în platforma electronică: la momentul în care locurile devin disponibile la centrul unde persoana s-a înscris, beneficiarul primeşte o notificare în acest sens, iar ulterior va intra în aplicaţie, pentru alegerea zilei şi a intervalului orar. Persoana care nu confirmă prin programare locul disponibil în termen de 24 de ore de la primirea notificării, va mai primi încă două notificări ulterioare. În lipsa unei confirmări în acest interval de timp, beneficiarul rămâne pe lista de aşteptare, însă va pierde poziţia ocupată iniţial.
 
- Pentru persoanele care optează pentru programarea prin call center, la numărul 021.414.44.25: atunci când va apărea un loc liber la centrul de vaccinare unde s-a înscris, va fi programat la vaccinare in ziua şi in intervalul orar disponibil pentru administrarea vaccinului. Aceste persoane vor fi notificate şi nu este necesar să confirme programarea.
 
Persoana înscrisă în lista de aşteptare are posibilitatea de a se realoca pe lista de aşteptare a unui alt centru de vaccinare.
Până acum, au fost vaccinate 1.447.357 de persoane.
 
Sursa: news.ro
 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Kokos

Acum 1 an

Ce ne prostește în fata Baciu ăsta, cică prima persoană eligibila pentru etapa a treia va fi imunizata azi!Pai primele persoane "speciale" au fost imunizate deja de prin ianuarie!
Raspunde

Alex

Acum 1 an

Sau se pot inscrie pe platforma de pe la 6 azi dimineata
Raspunde

Dhhdjd

Acum 1 an

Doar ca info: la centrul de vaccinare din parcarea Continental Automotive vor avea vaccin de la Pfizer. Cel puțin așa sa transmis în cadrul companiei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus