Vineri,
02.06.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Spitalul de Pediatrie își exinde serviciile: RMN la cerere și pentru persoane adulte

Spitalul de Pediatrie își exinde serviciile: RMN la cerere și pentru persoane adulte

Începând cu luna februarie, Spitalul Clinic de Pediatrie și-a extins serviciile anunțând disponibilitatea de a efectua investigații RMN (Rezonanță Magnetică Nucleară) la cerere pentru copii și adulți, contra cost. Reprezentanții unității medicale subliniază faptul că se are în vedere semnarea unui contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, pentru ca aceste investigații să se poată face și în baza unui bilet de trimitere. Pacienții spitalului vor beneficia, la fel ca și până acum, de toate investigațiile în mod gratuit, aceștia fiind prioritari. În fucție de investigație, costurile variază între 200 și 1.600 de lei.

Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu anunță că, de la începutul lunii februarie, și-a extins serviciile prin disponibilitatea de a efectua investigații IRM (Imagistică prin Rezonanță Magnetică) cunoscută și sub denumirea de RMN (Rezonanță Magnetică Nucleară), la cerere pentru copii și adulți. Având în vedere statutul spitalului, copiii care sunt pacienți vor beneficia de aceste servicii în mod gratuit, ca și până acum. Investigațiile se fac în Centrul de Cercetare și Telemedicină în Bolile Neurologice la Copii, din cadrul Spitalului de Pediatrie Sibiu.

Pentru început, investigațiile cerute vor fi făcute contracost, urmând ca în viitorul apropiat o parte dintre acestea să poată fi oferite și în baza biletului de trimitere decontat de către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Sibiu.

Contactată telefonic de reporterii Turnul Sfatului, medicul Ioana Mătăcuță, purtătorul de cuvânt al spitalului, a explicat extinderea acestor servicii.

„Ce ne dorim ca oamenii să știe este faptul că se are în vedere un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate și toate investigațiile care se vor putea face în baza acestui contract se vor face. Restul investigațiilor, vorbim aici despre pacienții adulți, se vor face contracost. În rest, copiii care vor avea nevoie de astfel de investigații și mai ales cei care vor trebui sedați, acestea se vor face în regim de internare și absolut gratuit. Pentru copiii mai mari, cei de 17-18 ani, când se va lucra cu Casa de Asigurări de Sănătate și care vin la crere, cu bilet de trimitere, investigațiile se vor face în baza acestui bilet. Contracost vor fi doar RMN-urile care nu sunt decontate de casa de asigurări. Un alt aspect important este și faptul că cei care vor avea prioritate sunt copiii. Spitalul își dorește extinderea serviciilor și către adulți, pentru a le veni în întâmpinare, dar nu ne vom condiționa pacienții”, a spus dr. Ioana Mătăcuță.

Tehnici neiradiante și fără efecte nocive

Reprezentanții Spitalului de Pediatrie spun că IRM este o tehnică neiradiantă, fără efecte nocive dovedite asupra organismului, spre deosebire de radiografie/radioscopie și computer tomografie și care nu necesită o pregătire specială. Administrarea substanței de contrast pentru situații speciale va fi decisă de medicul imagist după vizualizarea secvențelor native, motiv pentru care pacientul trebuie să se prezinte la investigație cu teste de laborator care să evalueze funcția renală (respectiv creatinină și uree serică).

Centrul de cercetare a fost inaugurat în anul 2015

Centrul de Cercetare și Telemedicină în Bolile Neurologice la Copii, din cadrul Spitalului de Pediatrie Sibiu, a fost inaugurat la sfârșitul anului 2015, după investiții de zece milioane de euro, din fonduri europene.

Centrul de la Sibiu are cinci departamente de cercetare, dotate cu aparatură de ultimă generație: compartimentul de neuro-radiologie, compartimentul de genetică, boli metabolice și cercetare a patologiei pediatrice coexistente sau induse de bolile neurologice, compartimentul clinic de neurologie pediatrică, compartimentul de cercetare în neurologie și polisomnografie și compartimentul de telemedicină și educație medicală.

Astfel, investigații IRM se efectuează în locația de pe str. Pompeiu Onofreiu nr 2-4.

Pentru programări se poate suna la numărul de telefon 0269-701.539 în intervalul orar 08:00-15:00.

Toate prețurile investigațiilor pot fi găsite AICI.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus