Luni,
24.01.2022
Parțial Noros
Acum
-13°C

Bogdan Trif, PSD Sibiu: Apel pentru salvarea stejarului multisecular din Dumbrava Sibiului

Bogdan Trif, PSD Sibiu: Apel pentru salvarea stejarului multisecular din Dumbrava Sibiului

Haideți să salvăm, din nou, stejarul multisecular, de peste 600 de ani, din Dumbrava Sibiului! A supraviețuit și a trecut cu bine prin cele două Războaie Mondiale, dar riscă să fie doborât de ”dăunătorii” care formează alianța ce conduce orașul și județul nostru. 

L-am salvat, în 2016, împreună cu colegii mei de la Agenția pentru Protecția Mediului, de drujbele Primăriei Sibiu.

Acum este nevoie să-l salvăm de inacțiunea celor de la Primărie, care așteaptă, nepăsători, să cadă și să moară.

Haideți să salvăm acest monument al naturii care ar putea fi un simbol pentru Sibiu!

În 2016, în calitate de director al Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu, am refuzat să aprob tăierea copacului, la solicitarea Primăriei Sibiu, care vedea în acest monument al naturii doar un pericol pentru barajul lacului și pentru vizitatori.

După ce am făcut publice intențiile Primăriei, am fost acuzat de minciună de primarul Sibiului, însă am prezentat presei documentele oficiale. Pentru a evita scandalul, primarul de atunci, Astrid Fodor, a găsit Acarul Păun și a invocat o eroare a unui funcționar public din cadrul primariei Sibiu. Presă vremii a relatat situația, lucru care poate fi foarte ușor verificat de oricine, cu o căutare pe internet, google.

În urma intervențiilor mele și a presiunii publice, stejarul a fost îngrijit și conservat. De atunci, însă, Primăria nu a mai făcut nimic, iar copacul se află într-o avansată stare de degradare. Pare că Primăria așteaptă să moară și să cadă cât mai repede.

Nu trebuie să permitem ca Sibiul să piardă un monument al naturii atât de important, care ar trebui să fie un punct de atracție turistică și un simbol pentru Sibiu.

Fotografiile cu stejarul în pericol le-am făcut chiar eu, în urmă cu câteva zile.

aDeputat Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu

 

Comentarii

6 comentarii

2cents

Acum 10 luni

Asta e metoda cea mai des folosita in Romania in privinta patrimoniului: il lasi in paragina si astepti sa se prabuseasca de la sine. Eventual "dai si o mana de ajutor" pe furis. La fel se procedeaza si cu casele vechi de pe Saguna, intrate pe mana unuia dintre lacomii nostri baroni locali, pentru ca se incapatanau sa stea inca in picioare, recent "cineva" a "ajutat" o parte din acoperis sa se prabuseasca. E foarte vizibil mai ales dinspre Mitropoliei. Curand o sa vedem mutra "trista" a proprietarului anuntandu-ne ca nu s-a mai putut face nimic pentru acele case. Si ca binenteles o sa aibe el grija sa duca molozul si sa si construiasca ceva "frumos" in locul lor. Asa cum a facut si la Cluj... Orasul lucrului bine facut? Da, dar pentru cine?
Raspunde

Costel Radu

Acum 10 luni

Nu inteleg, cine este acest Bogdan Trif? Asta e reusita lui in toti acesti ani, sa salveze un copac?
Raspunde

Cocoștel

Acum 10 luni

Când îți spune un adevăr, nu trebuie sa te întrebi cine e și ce reușite are...sau trebuie sa ai neapărat "reușite" că sa spuna adevărul? Tipic romanesc.....
Raspunde

Ipocrizie

Acum 10 luni

Domnule, ai dat un mail cu o sesizare!??? Astepti Pastile, sa coboare Sf Duh in Primarie si la Culte?
Raspunde

Rosu

Acum 10 luni

Il doare in 14 de stjar. Latra, de cand il stiu, sa se afle in treaba (in presa). Subiectul nu prea conteaza. De altfel, Primaria a si raspuns la "sesizare", de mult s-or luat masuri. Daca il interesa, inainte sa vorbeasca, intreba.
Raspunde

Sasofilu

Acum 10 luni

SUVul d-lui Trif ajută la protecția mediului?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus