Miercuri,
08.02.2023
Innorat
Acum
-6°C

A încercat să ”șpăguiască” un polițist cu 350 de lei. A crescut la 500. Acum e trimis în judecată

A încercat să ”șpăguiască” un polițist cu 350 de lei. A crescut la 500. Acum e trimis în judecată

O persoană în vârstă de 42 de ani a fost trimisă în judecată pentru dare de mită, anunță Serviciul județean anticorupție Sibiu. Persoana respectivă a încercat, la finele anului trecut, să mituiască un agent de poliție pentru a nu-i fi reținut permisul de conducere.

Persoana de 42 de ani, fără ocupație, a fost oprită în trafic în luna noiembrie a anului trecut, după ce a depășit o autoutilitară pe o porțiune de drum în care acest lucru era interzis. Cum pentru o astfel de abatere polițistul urma să rețină carnetul de conducere al șoferului, acesta din urmă a încercat să negocieze cu agentul de poliție. ”În cuprinsul rechizitoriului, procurorul de caz a reţinut că inculpatul, în data de 17 noiembrie 2020, i-a oferit unui agent de poliție din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Mediaș, inițial, suma de 350 lei, iar apoi suma de 500 de lei, pentru a-l determina să nu-l amendeze. Propunerile au fost respinse categoric de polițistul rutier care apoi a sesizat D.G.A - Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu de comiterea faptei de corupție activă, dispunând totodată măsurile legale de sancționare contravențională a inculpatului”, descriu reprezentanții Serviciului Anticorupție Sibiu, într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

În colaborare cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, șoferului de 42 de ani i-a fost deschis dosar pentru infracțiunea de dare de mită, iar rechizitoriul a fost finalizat pe 23 februarie 2021, mai indică sursa citată.

Foto: arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1833

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Luca

Acum 1 an

Unul pe an ? Uau , cata eficienta !
Raspunde

Rosu

Acum 1 an

Astia nu se mai multumesc nici cu cinci sutare? Doamne! Da cat trebe sa dai acum?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus