Luni,
28.11.2022
Cer Senin
Acum
-2°C

FOTO - Inundație în Parcul Sub Arini. Când a curățat ultima oară primăria pârâul Trinkbach?

FOTO - Inundație în Parcul Sub Arini. Când a curățat ultima oară primăria pârâul Trinkbach?

Sibienii care au ieșit în această dimineață în Parcul Sub Arini au putut constata că o bună parte din spațiul verde este inundat și că, pe alocuri, nu se poate trece dintr-o parte într-alta din cauza apei.

Actualizare ora 12:00

La solicitarea reporterului Turnul Sfatului, Primăria Municipiului Sibiu a explicat faptul că ultima acțiune de curățenie în zona unde a apărut inundația a avut loc în urmă cu aproximativ trei săptămâni.

”Primăria Sibiu intervine alături de Apă Canal pentru îndepărtarea blocajului din aval care a cauzat aceste acumulări de apă. Precizăm că ultima acțiune de curățenie pe pârâul Trinkbach a fost realizată acum 3 săptămâni (23-25 februarie), când s-au îndepărtat crengile și diversele deșeuri. Din primele constatări de la fața locului se pare că blocajul s-a produs prin casetarea pârâului cu o terasă betonată, situată pe un teren privat. Zona de intrare a acestui canal era protejată cu un grilaj, dar aceasta a dispărut. Astfel, canalul s-a înfundat cu crengi și alte materiale aduse de debitul mărit al pârâului în urma ploilor din ultimele zile. După ce se eliberează cursul pârâului de către echipele APĂ CANAL, Serviciul pentru Situații de Urgență și Serviciul  Salubrizare va stabili mai multe locații unde se vor monta grilaje de reținere a materialelor aduse de pârâu”, a transmis Primăria Municipiului Sibiu

Știre inițială:

Martorii spun că inundația este provocată de ieșirea din albie a pârâului Trinkbach, în urma colmatării cu frunze, crengi și vegetație antrenată de ploile din ultimele zile.

”De săptămâni întregi, podul era colmatat cu crengi. Idem la patinoar. Administrația parcurilor nu a trecut pe acolo! Acum se văd consecințele. Incompetența lor, ca întotdeauna, o vom plăti noi. Se va repara, în loc să trimitem un om cu o lopată zece minute de două ori pe lună”, spune un martor.

La ora transmiterii acestei știri intervin la fața locului atât echipaje de la Apă Canal cât și angajați ai primăriei Sibiu.

”Noi am trimis într-o fază inițială o autospecială cu furtun de înaltă presiune pentru remedierea situației, însă nu am putut rezolva problema, astfel că suntem nevoiți să spargem caseta de beton de peste pârâu. Am determinat exact unde este blocajul. Această acțiune nu intră în activitatea curentă a societății Apă Canal, însă dorim să fim alături de cetățeni și să contribuim la remedierea situației, alături de angajații Primăriei Municipiului Sibiu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Apă Canal SA, Thomas Roth.

Sibiul se află de trei zile sub incidența codurilor galben și portocaliu de precipitații, în special ninsoare și ploi.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Cora, lasse uns!

Acum 1 an

Cora, du-te cat vezi cu ochii si ia-i si pe 99% din directorii din primarie, plus Bokor, plus toti trepadusii cu ifose, prosti ca sacul de cartofi si mergeti sa administrati Glamboaca! Nu ne mai chinuiti!
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

cei de la primarie trec prin parcul sub Arini numai in plimbare...rar cand se intampla ceva!!!
Raspunde

Bink

Acum 1 an

De cateva zile si iluminatul public din parc a cazut, bineinteles ca administratia nu a trecut pe acolo. Habar nu au !!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus