Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
-4°C

Încălțăminte de bărbați pentru drumeții de primăvară

Încălțăminte de bărbați pentru drumeții de primăvară

Încălțămintea reprezintă o parte importantă a echipamentului de drumeție. Ghetele de drumeție trebuie să ofere un echilibru excelent între greutate, protecție împotriva apei, prevenirea accidentelor, confort, durabilitate și tracțiune pentru cei care au nevoie de încălțăminte stabilă și de protecție.

Tipuri de încălțăminte pentru drumeții

Încălțămintea pentru drumeție de zi este joasă și are talpă flexibilă, în acest fel oferind stabilitate și protecție piciorului în timpul mersului. Acest tip de încălțăminte este ideal pentru drumețiile pe trasee ușoare, fără alte obstacole, atunci când picioarele nu au nevoie de sprijin suplimentar pentru glezne sau de extra stabilitate. Încălțămintea pentru drumețiile de o zi se găsește în diferite tipuri de țesături care permit piciorului să respire, împiedică transpirația și sunt impermeabile. 

Bocancii înalți pentru drumeție oferă siguranță și stabilitate în timpul mersului chiar și pe cele mai dificile trasee montane pentru drumeție. Concepuți pentru teren accidentat și încărcătura mare, acești bocanci cu tăietură înalta îți stabilizează gleznele atunci când ai o greutate mare în rucsac. De asemenea, sunt rigide pentru a preveni oboseala piciorului. Acești bocanci sunt printre cele mai rezistente tipuri de încălțăminte bărbați pe care orice pasionat de drumeții în locuri mai puțin accesibile ar trebui să le aibă în dulap. 

Încălțămintea clasică pentru drumeție este de regulă decupată la baza gleznei și are tălpi intermediare flexibile,  excelente pentru drumeții de zi. Pasionații de drumeții, în special cei care nu au foarte multe kilograme, pot alege pantofi de alergare pentru trasee pe distanțe lungi, în locul acestui tip de încălțări. Totuși ghetele speciale rămân cea mai bună și sigură alegere atunci când pleci într-o drumeție pe munte.

La ce să te uiți când cumperi încălțăminte pentru drumeții

Atunci când cauți încălțăminte pentru drumeții vei găsi modele din diverse materiale și cu tot felul de caracteristici. Sunt câteva elemente importante de care trebuie să ții cont indiferent de modelul asupra căruia te decizi.

  • Materialele din care sunt făcute: talpa ghetelor de drumeție este întotdeauna din cauciuc, dar partea de sus care îmbracă piciorul poate fi realizată din diferite tipuri de materiale. Materialul influențează rezistența la apă, gradul de respirabilitate, durabilitate și cât de ușoară este încălțămintea. Pielea naturală este cea mai rezistentă, este impermeabilă și față face cu succes abraziunilor. Nabuc și pielea întoarsă sunt materiale moi, care oferă confort, însă nu sunt la fel de rezistente ca pielea naturală. Materialele sintetice imită în unele cazuri proprietățile pielii naturale, sunt mai ușoare, lasă piciorul să respire și au și avantajul prețului mai mic.
  • Plasa: adaugă respirabilitate încălțămintei de drumeție și o face mai ușoară. Deoarece plasele nu sunt atât de rezistente, se vor folosi bucăți de plasă în zonele cu uzură redusă.
  • Membranele impermeabile și respirabile: pielea și unele materiale sintetice au o rezistență excelentă la apă. 

Cât de grele ar trebui să fie încălțările de drumeție?

Greutatea este un aspect important când îți alegi ghetele pentru drumeție. Încălțările grele sunt excelente pentru că sunt rezistente și oferă suport, dar greutatea te va face să obosești mai repede și să depui mult efort. Încălțările ușoare oferă mai puțină susținere. de aceea trebuie să decizi mai întâi ce fel de drumeții intenționezi să faci. Descoperă modele în tendințe în magazinele CCC sau accesează magazinul online. Achiziționează produsele preferate și bucură-te de mișcare. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus