Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Salvamontiştii le recomandă turiştilor să nu schieze la Bâlea Lac, din cauza pericolului de avalanşe

Salvamontiştii le recomandă turiştilor să nu schieze la Bâlea Lac, din cauza pericolului de avalanşe

Salvamontiştii le recomandă turiştilor să nu schieze în zona Bâlea Lac, la peste 1.800 de metri altitudine în munţii Făgăraşului, unde riscul de producere de avalanşe este foarte mare, de gradul cinci pe o scară de la unu la cinci, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

"Serviciul Public Salvamont Sibiu doreşte să vă informeze că existaă un buletin Nivometeorologic în vigoare cu o atenţionare de grad 5 din 5 de avalanşă, la altitudini de peste 1.800 m. La altitudini sub 1.800 m avem un gradul 4. Pe această cale dorim să vă anunţăm următoarele: riscul producerii de avalanşe în munţii Făgăraşului se va menţine şi în zilele următoare; pentru prevenirea accidentelor montane, solicităm turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a munţilor Făgăraşului şi, de asemenea, să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă; solicităm turiştilor ca accesul la cabanele din zona turistică Bâlea Lac să se efectueze doar cu telecabina şi să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă", se precizează în comunicatul Salvamont.

Potrivit sursei citate, traseele turistice superioare cabanelor din munţii Făgăraşului sunt închise.

La Bâlea Lac este cel mai mare strat de zăpadă de la o staţie meteo din România, de 3,4 metri. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 895

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus