Joi,
27.01.2022
Parțial Noros
Acum
1°C

Polițiștii anului 2020, de la Sibiu: au lucrat la cel mai mare dosar din istoria inspectoratului și au prins infractori în timpul liber

Polițiștii anului 2020, de la Sibiu: au lucrat la cel mai mare dosar din istoria inspectoratului și au prins infractori în timpul liber

Alexandru Talpalaru și Paul Bud, doi ofițeri sibieni, au fost desemnați polițiștii anului 2020, astăzi, cu prilejul celebrării Zilei Poliției Române. Cei doi au primit această distincție în urma activității intense avută anul trecut la Sibiu, printre care se numără chiar participarea la cel mai mare dosar din istoria inspectoratului – 15.000 de persoane înșelate, 42 de percheziții, 98 de suspecți. 

Alexandru Talpalaru, inspector de poliție în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, a făcut parte din echipa care a instrumentat cel mai mare dosar al inspectoratului, mai exact dosarul ce a avut ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave și în care au fost efectuate 42 de percheziții domiciliare dar și la sediile societăților în care se desfășura activitatea infracțională, atât din țară și din străinătate, pentru destructurarea concomitentă a trei grupări infracționale organizate care acționau în domeniul forței de muncă. 

Este vorba de un dosar de o mare anvergură, cu peste 15 mii de persoane înșelate, induse în eroare prin oferirea de locuri de muncă fictive pentru care li se solicitau diferite sume de bani. Față de 31 de persoane au fost luate măsuri preventive, dintr-un total de 98 de suspecți, relatează polițiștii sibieni. Structura din care face parte ofițerul a primit de asemenea diploma de „Cea mai performantă structură în 2020".

Citește: Descinderi de amploare în Sibiu, la firme care de șase ani pretind că duc oameni la muncă în străinătate: 98 suspecți

Paul Bud, agent șef de poliție, își desfășoară activitatea în cadrul Serviciului de Investigații Criminale, iar pe parcursul anului 2020 s-a remarcat prin următoarele rezultate obținute: a participat la destructurarea unei grupări infracționale care acționa în municipiului Sibiu, a reușit prinderea în flagrant a mai multor autori de furturi din locuință și furturi de telefoane mobile, a reușit prinderea a două persoane urmărite general pentru săvârșirea mai multor infracțiuni în străinătate, a identificat și reținut persoane cercetate penal sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni grave, precum viol, acte sexuale și proxenetism. Într-unul din aceste cazuri, ofițerul se afla în timpul liber, iar povestea intervenției sale a fost relatată pe pagina oficială de Facebook a Poliției Sibiu, în luna februarie a anului trecut.

„Aflat în timpul său liber, în municipiul Sibiu, Paul observă un bărbat care îi pare cunoscut, prin prisma activității sale de judiciarist. Fără să îl scape din ochi, foarte rapid Paul își confirmă suspiciunea în urma unui schimb de informații cu colegii săi. Bărbatul care i-a atras atenția este un localnic urmărit internațional, pe numele căruia chiar în aceeași zi, autoritățile spaniole au emis un mandat european de arestare. Paul l-a abordat pe sibian, s-a prezentat și l-a condus la sediul Poliției Municipiului Sibiu, unde au fost demarate procedurile specifice în vederea confirmării mandatului”, povesteau colegii săi, la vremea respectivă.

Paul a mai fost numit polițistul anului și în urma activității din anul 2013. 

Tot astăzi, au fost avansați în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim, 3 ofițeri și 12 agenți de poliție. Au mai fost avansați la termen, în gradul profesional următor, 39 de ofițeri și 55 de agenți de poliție.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus