Marţi,
30.11.2021
Innorat
Acum
1°C

USR PLUS solicită întâlniri între administrație și operatorii de evenimente din Sibiu. Una înainte de depunerea proiectelor, alta la finalul anului

USR PLUS solicită întâlniri între administrație și operatorii de evenimente din Sibiu. Una înainte de depunerea proiectelor, alta la finalul anului

Consilierul local USR PLUS Diana Mureșan a solicitat primarului Astrid Fodor ca administrația locală să organizeze două întâlniri cu operatorii care accesează agenda comunității, agenda culturală și cea sportivă. ”Credem că participarea la aceste întâlniri a administrației publice și a celor care realizează proiecte ar fi constructivă și ar fi îmbunătățită colaborarea dintre cei doi parteneri!, spune Diana Mureșan.

Concret, consilierul local a cerut să fie organizate două întâlniri între operatori și reprezentanții Serviciului Cultură, Sport și Turism, una înaintea datei stabilite pentru depunerea proiectelor și a doua la final de an, ”care să aibă rol de feed-back”, după cum a apreciat Diana Mureșan. Primarul Sibiului, Astrid Fodor, nu a avut nicio reacție la această solicitare.

În 2020, din cele 104 de proiecte culturale declarate eligibile pentru a primi cofinanțare de la bugetul local al Sibiului, au primit finanțare doar 20 la o primă selecție. Restul proiectelor au trebuit să fie readaptate la restricțiile impuse în contextul epidemiei SARS-CoV-2. Aceste 20 de proiecte au primit o cofinanțare totală de 740.500 de lei. Cea mai mare sumă alocată este de 120.000 de lei, pentru proiectul ”Festivalul internațional de fotografie Focus Sibiu”, al Asociației Focus Sibiu. 80.000 de lei au fost alocați pentru ”Anotimpurile Sibiului” al Fundației Astra Film, iar 75.000 de lei (a treia, ca valoare, cofinanțare alocată) sunt alocați celei de-a 21-a ediții a ”Salonului internațional de artă fotografică”, organizat de Fotoclub Orizont Sibiu.

Vizualizari: 1237

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Neluțu O

Acum 8 luni

O transparență a cheltuirii banilor publici este ceva ,cred eu, obligatorie. Sunt bine venite unele evenimente să fie sponsorizate din bani publici ,la început, în primul an. Dar după ,ar cam trebui să se autofinanțeze,să caute sponsori privați , să nu mai stea cu mîna întinsă după bani de la stat!! A devenit o obișnuință și văd tot mai mult la rubrica sponsori :C.J.S, Primăria Sibiu ,dar nici o firmă privată. Și da ,la sfîrșit de an, spus pe ce s-au cheluit banii publici, și ce avantaje au fost pentru cetățeni !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus