Duminică,
28.11.2021
Cer Senin
Acum
15°C

VIP Lounge Room la Royals Hair & Barber Shop. Ca în 1890

VIP Lounge Room la Royals Hair & Barber Shop. Ca în 1890

O cameră dedicată unui singur client, produse de top, muzică ambientală la pick-up, un barber dedicat și un pahar de băutură fină pe care să o savurezi într-un scaun Koken Barbers' Supply Co. din St. Louis, USA. Compania care face scaune speciale pentru barber-shop-uri încă din 1890 tocmai a livrat unul la Royals Hair & Barber Shop, iar sibienii au amenajat o cameră VIP în care clienții să se bucure de cele mai bune servicii posibile. ”Ca și servicii, o să lucreze doar un singur barber, produsele sunt de o calitate superioară față de ce am avut până acum în salon.  Avem pachete cu tuns, bărbierit, curățare de ten, masaj capilar, iar ca și prețuri sunt cu 10% în plus față de serviciile noastre normale. Este un concept nou în Sibiu de barbershop, pentru cei mai pretențioși clienți și pentru cine dorește să nu intre în contact cu mai multe persoane. Scaunul adus din Statele Unite încă nu e folosit în camera VIP Lounge, mai are nevoie de câteva adaptări, dar se află în salon”, spun reprezentanții Royals Hair & Barber Shop.

Scaune de 2.500 de dolari

Scaunele produse de Koken Barbers' Supply Co. au de obicei înălțimea reglabilă (cu un cric acționat cu piciorul sau o manetă acționată manual pe lateral). De asemenea, se poate roti sau se poate înclina înapoi (pentru spălarea părului și bărbierit). Scaunele sunt fabricate din metal și piele iar prețul unui scaun de calitate superioară, cu funcții vansate, cum ar fi tetierele reglabile și spătarele pentru picioare, capabilități înclinate și materiale de construcție mai rezistente costă de obicei până la 2.500 de dolari.

Primele scaune fabricate aici datează în jurul anului 1850, iar primul scaun de frizer înclinat, dintr-o singură piesă, cu suport pentru picioare atașat, a fost brevetat în 1878.

Serviciile exclusive, pe cale de dispariție

”Single-chair barbershop”, serviciul oferit acum de Royals Hair & Barber Shop, era extrem de popular în anii 1900, însă acum mai poate fi găsit în puține locuri, în lume. Folosit îndeosebi de frizeriile mici, independente, care nu aveau decât un singur scaun în locație, au fost înlocuite de frizeriile de ultimă generație cu mai mulți frizeri, având capacitatea de a servi mai mulți clienți o dată, având încasări mult mai bune. Unele saloane din Statele Unite au introdus în serviciile lor VIP Lounge Room, în care clienți mai pretențioși să poată fi răsfățați așa cum se întâmpla acum 120 de ani în urmă.  

Vizualizari: 3492

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus