Duminică,
09.05.2021
Cer Senin
Acum
17°C

Cîţu: Românii pot să protesteze atât timp cât nu încalcă legea: îi înţeleg că după un an au obosit, toţi am obosit

Cîţu: Românii pot să protesteze atât timp cât nu încalcă legea: îi înţeleg că după un an au obosit, toţi am obosit

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că românii pot să protesteze atât timp cât nu încalcă legislaţia în vigoare, precizând că luarea de noi măsuri pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2 a fost determinată de faptul că spitalele sunt "foarte aglomerate".

"Românii pot să protesteze atât timp cât nu încalcă legislaţia în vigoare. (...) Dreptul de a avea o opinie în România rămâne, avem opinii diferite. Pentru mine, foarte important este să continue campania de vaccinare, este foarte important să găsim cele mai bune măsuri pentru a-i ajuta pe români. Spitalele sunt foarte aglomerate, de aceea luăm aceste măsuri. (...) Oamenii trebuie să respecte legea. Toţi trebuie să respectăm legea. (...) Eu îi înţeleg pe români că, după un an de zile, au obosit. Toţi am obosit. Ne luptăm cu pandemia de un an de zile şi am făcut toate eforturile. Am comandat doze de vaccin mai multe decât am avea nevoie pentru a ne asigura că, dacă este nevoie, şi anul viitor vom avea acest vaccin, dacă nu este nevoie vom putea să exportăm, pentru că trebuie să ajutăm şi populaţia din jurul României, nu este de ajuns doar să vaccinăm cetăţenii României dacă vrem să scăpăm de pandemie. Vom face toate eforturile şi sunt gata să stăm la masă cu oricine vine cu soluţii pentru a-i ajuta pe români în această perioadă dificilă", a spus Cîţu, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL, la care participă şi şeful DSU, Raed Arafat.

El a subliniat că măsurile luate săptămâna trecută vizează încetinirea gradului de răspândire a virusului. "Aceste măsuri sunt unice în Europa, fiindcă depind de gradul de incidenţă. În toată Europa astfel de măsuri sunt luate unitar pentru întreaga ţară, în România sunt luate în funcţie de incidenţă tocmai pentru că ştim că există deja în societate o oboseală după un an de zile în care am combătut această pandemie, dar încă nu am trecut şi este nevoie de încă un efort ca împreună să trecem peste această perioadă. Am luat aceste măsuri pentru a încetini gradul de răspândire a virusului şi pentru a ne permite să accelerăm campania de vaccinare", a explicat prim-ministrul.

Potrivit lui Cîţu, în aprilie, numărul de persoane vaccinate anti-COVID va creşte la 100.000 pe zi. "Faţă de planul iniţial, dacă acest calendar de livrare a vaccinurilor se păstrează, vom putea vorbi de vaccinarea a 10 milioane de cetăţeni în luna august, în loc de luna septembrie. Am avansat lucrurile cu o lună de zile, dar totul depinde de noi să mergem să ne vaccinăm", a spus premierul, citat de Agerpres.

Vizualizari: 962

Comentarii

3 comentarii

Cosmin Codru

Acum 1 lună

Au obosit de o lume care se prabuseste.... de o lume de mana a 2-a in care ne-am trezit, din nou. In Europa si SUA pandemia e cel mai nesemnificativ lucru, comparativ cu adevarata pandemie de LGBT, BLM si dezastrul moral, colapsul total spre care ne indreptam, sub actiunea fanaticilor de stanga. Mi-e ca dupa pandemia asta, sa nu ne trezim aruncati in vreun razboi.
Raspunde

Gabriel

Acum 1 lună

Suntem deja demult în război, dar ne-am obișnuit. E război - economic, ideologic, spiritual - pentru resursele noastre naturale, pentru mințile noastre, pentru afacerile locale...
Raspunde

Andrei

Acum 1 lună

Lasa-ti-ne sa respiram pe strada! De unde sa luam virus daca nu e nimeni in jurul nostru? Masca si cand nu e nimeni in jurul tau? Ati trecut de la 'trebuie sa stai o jumatae de ora cu cineva infectat la 1 m in aceeasi camera' la 'masca oriunde in aer liber'. In plus, intelegeti ca unii poarta ochelari, li se aburesc ochelarii si nu vad unde merg, se pot accidenta din aceasta cauza? Ati dat liber la fara masca pe strada pt fumat pt ca ati luat bani de la producatorii de tigari, dar cei care nu vad nu sunt luati in calcul. Si incepeti cu relaxarea restrictiilor pt cei vaccinati, suntem deja peste 1 milion de romani imuni din vaccin + cei care au trecut prin boala si sunt imunizati natural cu sanse mici de reinfectare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus