Duminică,
29.05.2022
Acum
0°C

DSP: Județul Sibiu, pe locul patru în țară în ceea ce privește dorința de vaccinare

DSP: Județul Sibiu, pe locul patru în țară în ceea ce privește dorința de vaccinare

Gradul de adresabilitate în ceea ce privește vaccinarea situează județul pe locul patru în țară, a spus colonelul Daniel Chelcea, directorul Direcției de Sănătate Publică Sibiu, în cadrul unei Ședințe de Colegiu Prefectural care a avut loc astăzi, 30 martie. Din datele oferite, acest grad de adresabilitate este 60%. De la începutul campaniei de vaccinare care a avut loc în 31 decembrie și până astăzi, au fost administrate 62.000 de doze din cele trei tipuri de vaccin, Pfizer, Moderna și Astra Zeneca.

Din totalul acestor doze, aproximativ 2.000 de doze au fost administrate celor din centrele rezidențiale, iar aproximativ 600 de doze au fost administrate de două echipe mobile persoanelor nedeplasabile. Directorul DSP a precizat faptul că una din aceste echipe mobile a început și administrarea rapelului persoanelor nedeplasabile și aparținătorilor acestora.

În ceea ce privește reacțiile adverse în cazul administrării vaccinului, colonelul Daniel Chelcea a spus că au fost înregistrate 108 astfel de reacții, ușoare și medii, majoritatea acestora fiind de tipul alergiilor. Nu au fost înregistrate reacții adverse grave.

Directorul DSP a vorbit în cadrul ședinței și despre problemele întâmpinate în cadrul campaniei de vaccinare din județul Sibiu. Printre acestea se numără refuzul unor persoane de a fi vaccinate, contraindicații temporare cum ar fi infectările cu SARS CoV-2 înainte de vaccinare sau anumite boli care nu au permis vaccinarea, lipsa de încredere în procesul de vaccinare, în mod special al vaccinării cu Astra Zeneca, percepția scăzută a posibilelor îmbolnăviri cu COVID 19, sincope de organizare specifice și în alte județe, dar despre care spune că au fost depășite și nu în ultimul rând deficitul de personal din centrele de vaccinare.

Sursa foto: Arhiva TS

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus