Joi,
15.04.2021
Innorat
Acum
6°C

VIDEO – Reportaj: Prima zi cu filtru de poliție, la intrarea în Sibiu dinspre Cisnădie

VIDEO – Reportaj: Prima zi cu filtru de poliție, la intrarea în Sibiu dinspre Cisnădie

Azi-dimineață, șoferii care locuiesc în Cisnădie și au avut treabă în Sibiu au avut de așteptat. A fost prima zi cu filtre de poliție și jandarmi impuse de carantina decisă pentru localitatea Cisnădie (inclusiv Cartierul Arhitecților), pentru următoarele două săptămâni. 

Dimineața în Cartierul Arhitecților a început la ora 6:20, când șoferii care așteptau în coloană să intre în Sibiu au început să claxoneze, nemulțumiți că întârziau la locul de muncă. Timpul de așteptare, mare pentru o zi fără școală, a fost cauzat de filtrele de poliție și jandarmi amplasate la ieșirile din Cisnădie, spre Sibiu și Șelimbăr fiind cele mai aglomerate în mod normal. Am urmărit, timp de mai bine de o oră, modul în care s-a desfășurat traficul în această dimineață, în zona de intrare în Sibiu dinspre Cisnădie.

Șoferii care au trecut prin filtrul de poliție de la benzinăria Euroil au avut de așteptat chiar și 40-50 de minute în coloană, până la intrarea în Sibiu. Asta în condițiile în care autoritățile nu au oprit chiar fiecare mașină care a trecut pe aici. 

Printre ei s-au numărat și unii mai adormiți, care nici nu știau că de astăzi Cisnădia este în carantină. Este și cazul unei tinere care a scăpat ușor, cu doar o mică mustrare din partea polițistului. A promis că de mâine va fi mai atentă și va avea adeverință de la angajator. „Data viitoare o să fiu pregătită, dar nici de la serviciu nu ne-a zis nimeni nimic. Polițistul m-a întrebat dacă am declarație și dacă știu de carantină. Nu știam”, a spus tânăra.

Coloana mergea mult înspre Cisnădie, unii șoferi povestind că se oprea de-abia în zona Seviș. Un bărbat venit de pe strada Irina Rosetti din Cartierul Arhitecților a avut de așteptat mai bine de 40 de minute și, atunci când ne-am întâlnit cu el, încă nu ajunsese la filtrul de poliție de la Euroil.

„Stau deja de la 7. Sunt 42 de minute și la ora 8 trebuie să fiu la muncă. Coloana nu se vede în spate, pe 3-4 kilometri, am vorbit cu un coleg acum. Eu stau doar două străzi mai sus de aici și aștept de atâta timp.”

Traficul s-a fluidizat de-abia în jurul orei 8:30, când polițiștii s-au retras pe marginea drumului, lăsând mașinile să treacă fără să le mai oprească. 

Autoritățile apelează la înțelegerea participanților la trafic și îi îndeamnă să ia câteva măsuri care vor asigura fluidizarea traficului.

„Nu este o situație ușor de gestionat pentru nimeni. Nici pentru forțele de ordine de teren, nici pentru șoferii și pasagerii care așteaptă în coloană. Sunt însă măsuri luate de autoritățile competente în vederea prevenirii și combaterii răspândirii virusului COVID 19, iar efortul trebuie să fie comun. În vederea reducerii timpului de staționare în filtrele instituite de forțele de ordine, adresăm conducătorilor auto și pasagerilor autovehiculelor recomandarea ca actul de identitate și unul dintre documentele justificative pentru deplasare, adică legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau declarația pe propria răspundere, să fie amplasate în autovehicul într-un loc ușor vizibil forțelor de ordine. În acest fel, documentele pot fi verificate cu rapiditate, iar dumneavoastră puteți ajunge la destinație într-un timp util”, se arată într-o postare a Poliției Sibiu, de pe Facebook.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

No name

Acum 1 săptămână

De ce anul trecut in noiembrie decembrie Cartierul Arhitectilor a fost carantinat pe aceeasi HCL cu Sibiu si acum a fost bagat in carantina cu orasul Cisnadie iar Cisnadioara nu este. Daca Sibiul avea rata mai mare decat Cisnadia si intra in carantina mai devreme, lumea din cartier se astepta ca si acest cartier lipit de Sibiu sa intre in carantina. Vad ca acest cartier apartine de orasul cu incidenta mai mare pana la urma! In urma cu cateva zile tot intrebati de ce nu intra Cisnadia in carantina. Uite ca este acum. Cine intreaba isi doreste!
Raspunde

Traian B

Acum 1 săptămână

O treaba gandita prost. Practic au verificat oamenii care vin la serviciu in Sibiu. Ca vine naiba infectata la ora 7 dinspre Cisnadie in Sibiu! Lasati oamenii sa treaca mai inteleptilor si incepeti controalele la 8.30 sau 9, daca asta se doreste!!! Vedeti ce faceti si dupa amiaza! Oricum, sa carantinezi Cisnadia fara Selimbar si Sibiu sau invers e o masura care nu va rezolva problema infectarilor. Poate doar pe hartie. Tampiti mai suntem!
Raspunde

Jethro

Acum 1 săptămână

Niste dobitoci...Virusul e mai destept decat ei. "Printre ei s-au numărat și unii mai adormiți, care nici nu știau că de astăzi Cisnădia este în carantină". Really? Mai TS v-ati gandit cumva ca poate nu toti citesc informarile voastre si isi vad de viata lor? Voi credeti ca totul se invarte in jurul covrigului?
Raspunde

Conchita Șperluciu

Acum 1 săptămână

Peste 4 ani, PSD + AUR = 75% în parlament! PNL și USR la sparanghel, blogguri ieftine despre cum se face smoothie și cursuri de epilare pentru bărbați. Puuuppppp!!!
Raspunde

Eu

Acum 1 săptămână

Este binecunoscut faptul ca locuitorii din Cartierul Arhitectilor lucreaza in Sibiu , isi duc copiii la crese, gradinite, scoli sau la alte activitati educative, tot din Sibiu, aspect de care trebuia sa se tina cont la decizia de carantinare a acestui cartier aflat la limita municipiului Sibiu. Si asa traficul era aglomerat si in lipsa filtrelor de politie, locuitorii parcurgand in zeci de minute, in coloana, distanta de 2km pana la intrarea in Sibiu. Autoritatile locale trebuie sa reanalizeze decizia luata fata de Cartierul Arhitectilor.
Raspunde

Cisnadianca enervata

Acum 1 săptămână

Domnule primar Huja, este trist, ca dv faceti jocurile mizerabile ale puterii! Puneti cumva cate un echipaj de politie la fiecare poarta pe fiecare strada, sa pazeasca covidul sa nu iese afara din curte sa se plimbe cu masina pana la servici si inapoi? Da-o dracului de treaba, pana cand credeti ca mai suportam? ... Domnule primar, i-ati consilierii s politistii locali i din oras si facet o treaba faina: Impotriviti-va odata masurilor nebunesti venite de la nebunii de la guvernare!
Raspunde

Dani

Acum 1 săptămână

"Printre ei s-au numărat și unii mai adormiți, care nici nu știau că de astăzi Cisnădia este în carantină." Chiar nu va e rusine? Cum adica adormiti? S-ar cuveni sa modificati exprimarea. Mesajul ROALERT a venit azi, la 10:30. Consider ca altii sunt cei adormiti, daca le-au luat peste 10 ore sa anunte ceva ce a intrat in vigoare la ora 0:00.
Raspunde

Cea mai tare prefectura

Acum 1 săptămână

Se sperie aia pe la Bucuresti sa carantineze un sector 2 de exemplu, ca are vecinatate prea mica cu un sector 3 sau 4 si astora de la sibiu le vine pe cerebel ca pot sa puna filtru la benzinarie. Sa-mi explice cum poate sa fie pericol pentru judetul asta un locuitor care sta pe Calea Cisnadiei la primele blocuri din spatele benzinariei si cel care sta in ultimul bloc de 10 etaje tot de pe aceeasi strada nu e pericol pentru sanatatea acestui judet. Poate valea sapunului anihileaza covidul, te gandesti? Poate trimitem o echipa de cercetatori sa descopere viitorul vaccin din acest parau plin de anticorpi! Bravo prefecturii Sibiu! Ma intreb cum suntem condusi de astfel de INCAPABILI!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus