Duminică,
16.05.2021
Ploi Scurte
Acum
12°C

Strategia de dezvoltare a Sibiului va fi făcută de firma fondată de Florin Cîțu, Daniel Dăianu și Dragoș Pîslaru

Strategia de dezvoltare a Sibiului va fi făcută de firma fondată de Florin Cîțu, Daniel Dăianu și Dragoș Pîslaru

Un contract de 273.521,50 lei cu TVA inclus a fost acordat prin atribuire directă de Primăria Sibiu unei societăți pentru a actualiza în următoarele 10 luni, strategia de dezvoltare a municipiului pentru următorii nouă ani. Societatea, SC CIVITTA Strategy & Consulting București și-a schimbat numele din GEA STRATEGY & CONSULTING, iar fondatori firmei sunt premierul Florin Cîțu, Daniel Dăianu, fost europarlamentar și ministru al Finanțelor și Dragoș Pîslaru, europarlamentar, fost ministru al Muncii în timpul Guvernului Cioloș.

Presa centrală a relatat la numirea lui Pîslaru în Guvernul Cioloș, că firma sa este abonată la banii statului, invocând că au desfășurat un contract chiar și cu Consiliul Județean Teleorman, pe vremea când instituția era condusă de Liviu Dragnea. România Curată chiar a făcut o trecere în revistă a contractelor cu statul încheiate de GEA Strategy&Consulting SA cât timp l-a avut la cârmă pe Pîslaru: „Cumulat, în cei 8 ani plini de activitate (2008-2015), firma GEA Strategy&Consulting SA, cu un staff cuprins între 10 și 40 de oameni, a avut o cifră de afaceri de 41,5 milioane lei (în medie 5,2 milioane lei anual), din care Dragoș Pîslaru ne-a declarat că aproximativ 70% provin din contracte cu statul, adică în jur de 29 milioane lei”, scria România Curată. Între timp, Dragoș Pîslaru a renunțat la a mai administra societatea și a vândut partea sa de 30% partenerului său, pentru 300.000 lei.

”Vom defini viziunea administrației locale și a comunității în ceea ce privește dezvoltarea orașului”

Firma va analiza situația existentă din punct de vedere socio-economic, al mediului, al echipării tehnice, al dezvoltării domeniilor educației și sănătății, turismului și culturii, locuirea și calitatea spațiului public, al ofertei pentru petrecerea timpului liber, al serviciilor de utilitate publică, al infrastructurii și mobilități urbane, al zonelor urbane marginalizate, al protecției mediului și al guvernanței orașului. Consultantul va colecta date statistice și va realiza o imagine a stadiului în care se află Sibiul de astăzi, a anunțat Primăria Sibiu. „Este vorba de un plan strategic prin care vom defini viziunea administrației locale și a comunității în ceea ce privește dezvoltarea orașului în următorii ani, în mod integrat, sustenabil și predictibil, care ne va ghida în luarea deciziilor de prioritizare și implementare a investițiilor. Cu ajutorul unei firme specializate, vom stabili direcții de dezvoltare și obiective majore care vor da Sibiului vectori de dezvoltare, în corelare și cu liniile de finanțare europeană. Acest document va indica un plan de acțiune și o listă de proiecte concrete, de la proiecte pentru infrastructură și educație și până la amenajarea de noi obiective de agrement. Am insistat ca în atribuțiile firmei contractate pentru consultanță să intre organizarea de consultări aplicate cu membrii comunității, prin instrumente adaptate la restricțiile necesare gestionării pandemiei de coronavirus” , susține Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Foto: Primăria Sibiu

Vizualizari: 5262

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Penele Galbene

Acum 1 lună

Pai doar au castigat PNL alegerile, nu ? Pai cum credeti ca "se fac banii" ?! Sa vina domnii acestia incompetenti, de la Bucuresti, sa ne spuna cate panselute sa plantam pe strada, pentru suma de cateva sute de mii de euro. PNL e doar un alt PSD..... si daca ati fost naivi sa puneti stampilele pe PNL, atunci asta e, asta aveti. Tot ce vine dinspre "capitala" e o mare mizerie.... nu conteaza ca se numeste PSD, PNL sau USR sau te mai miri ce.... miticii sunt tot aceeasi retardati cu aceleasi metehne de hoti. Dovedit in foarte multi ani de facut prapad pe acest teritoriu numit Romania.
Raspunde

Borat Sagdiyev

Acum 1 lună

Ne ia draq! A câta strategie de dezvoltare, de PUZ, de transport, de strategie este asta? Mai repede miroase a bani spălați pentru Înalta Poartă de la Bucale! Semănați tot mai mult cu pesede (fie-le desființarea aproape și chinul lung)! Doamna Primar incompetența și corupția nu se pot ascunde așa ușor după strategii! Lumea te vede, regele e gol!
Raspunde

Alzara 1918

Acum 1 lună

Din câte îmi amintesc in urma cu 4-5 ani se mai făcuse un studiu ( firma din București ? Cluj?) de optimizare a circulației in Sibiu cu tramvaie pe Tribunei .... Mai știe cineva , ceva despre utilitatea sa ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus