Joi,
15.04.2021
Parțial Noros
Acum
5°C

Moartea domnului Coveșan

Moartea domnului Coveșan

La fix o lună de la publicarea mărturiei din interiorul ATI COVID Sibiu, apar documente clare care vorbesc despre tratamentul pacienților internați aici. Sigur, nu se poate generaliza, însă este surprinzător că unele manevre despre care spune Domnul S că se fac greșit apar scrise negru pe alb într-un document semnat de alți doctori. Din alt spital, din altă țară. Din nou, chestiuni asumate, nu anonime.

Un cetățean din Sibiu a fost transferat în stare gravă, diagnosticat pozitiv cu COVID, de la secția ATI a Spitalului Clinic Județean Sibiu, la o clinică din Germania. Medicii de la Klinikum Kassel spun că Ilie Coveșan a ajuns din Sibiu cu traheea fisurată, cu tromboză completă a arterei iliace și cu multe alte probleme rămase nedescoperite de personalul medical de aici. Primele probleme au apărut în urma procedeului de intubare, spun aparținătorii că li s-a transmis de la spitalul german. Aceste lucruri care au fost descoperite de medicii germani nu apăreau nicăieri în fișa pacientului în timpul șederii lui în spitalele din județ. Și cel mai probabil nici nu ar fi apărut, pentru că medicii de aici așteptau să declare pacientul mort. Aparținătorii au fost înștiințați că nu va mai rezista decât câteva ore, că nu se mai poate face nimic. Fără transferul în Germania am fi rămas cu încă un deces și un număr în dreptul căruia s-ar fi scris sec: COVID.

Este adevărat, după câteva săptămâni, pacientul a decedat oricum, în Germania. Însă demersul nu a fost fără folos. Rămân în urma lui hârtiile care nu mai pot fi contestate, fișele medicale întocmite de medicii germani. O expertiză ar trebui să răspundă unor întrebări: Ce s-a greșit în tratamentul pacientului în România? Ce a condus la agravarea situației bolnavului? Ce nu s-a făcut bine pe parcursul tratamentului medical? Ce s-ar fi putut face și nu s-a realizat? S-a făcut o anchetă? Nu neapărat să găsim ”acari păuni”, ci să învățăm ceva din asta. Să fim mai buni profesioniști, să salvăm mai multe vieți. Să fim eroi, dacă asta e ținta din fișa profesională.

Da, e adevărat. Sibianul a ajuns târziu la spital, iar situația i s-a agravat. Dar tot adevărat este că a stat câteva nopți într-un cort, că a fost trimis într-un spital care nu putea furniza oxigen. Că a ajuns tot într-un cort, în loc de ATI, pentru că aici nu mai erau locuri. Că, la câteva ore după o intubare defectuoasă, tot ce s-a mai făcut a fost să i se aștepte moartea.

Iar povestea tristă a domnului Coveșan continuă și după moarte. Atunci când i se săpa groapa în cimitirul din Nocrich, vecinii îi vandalizau casa și îi furau cu nesimțire agoniseala. Iar familia încă se chinuie să caute hoți și să recupereze din obiectele celui decedat. Pentru că poliția se îngroapă în hârtii, aproape la fel ca sistemul medical.

Peste toate, este total descurajant că instituțiile continuă să se apere ignorând realitatea. E vina presei că se bagă, a oamenilor că le dau de lucru. Peste încă o lună vom uita cu toții și de problema asta. Dar ea nu va dispărea, din păcate.

Vizualizari: 7233

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

APOLITIC w

Acum 1 săptămână

Birocratia romaneasca este un monstru- hibrid creat prin altoirea semisalbaticiunii romanesti cu birocratie chezaro-craiasca, sovietica si metehne levantine.Binenteles, nu lipseste poleiala european- atlantica.
Raspunde

Théo

Acum 1 săptămână

Metyehnele sunt mai degraba latine, caci de la Romani si ulterior de la francezi a fost luata toata birocratia. Cum romanii nu sunt buni sa isi creeze propria administratie, o preiau pe cea mai defectuoasa din Europa. Apoi arunca vina pe "metehne levantine" - de unde levantine?
Raspunde

B

Acum 1 săptămână

Cunosc situatia personal...real si trist...foarte trist...si viata continua in acest mod crunt si noi ne acceptam soarta, din pacate!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus