Vineri,
07.10.2022
Partial Noros
Acum
20°C

Daniela Cîmpean despre PORTALUL MEDICAL: “Așteptăm alături cât  mai multe instituții medicale care să ofere servicii on line pentru sibieni”

Daniela Cîmpean despre PORTALUL MEDICAL: “Așteptăm alături cât  mai multe instituții medicale care să ofere servicii on line pentru sibieni”

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, susține că instituția pe care o conduce și care a lansat în urmă cu o luna de zile un mecanism de comunicare  on line a istoricului medical  al pacienților  (PORTAL MEDICAL)  își dorește ca un număr cât mai mare de spitale să se alăture demersului.

“Am lansat o platformă care funcționează și care simplifică relația sibianului  cu sistemul medical exact atunci când are nevoie de asta. Istoricul medical din cele trei spitale ale Consiliului Județean Sibiu -  Județean, de Psihiatrie si de Pneumoftiziologie este acum disponibil tuturor acelora care utilizează Portal Medical , dar scopul nostru este acela de a-i convinge și pe alții să ni se alăture. Noi reprezentăm oamenii, nu instituțiile și de aceea, dacă un pacient și-a făcut analizele la Spitalul din Mediaș, de exemplu, el merită să le obțină tot on line, la fel ca cineva care le-a realizat la Spitalul Județean Sibiu. În acest scop, în ideea extinderii sistemului, colegii mei poartă acum discuții și sper să le materializăm cât mai curând și la scară cât mai largă”- a mai  spus Daniela Cîmpean.

De la lansarea sa în urmă cu mai bine de o lună de zile, peste o mie de sibieni au accesat domeniul   https://portalmedical.cjsibiu.ro, fie direct, fie utilizând site-ul Consiliului Județean Sibiu beneficiind astfel de toate avantajele sistemului, de la vizualizarea și posibilitatea de partajare a istoricului medical și până la programarea on line la cabinetele din cele trei spitale- Județean, de Psihiatrie și de Pneumoftiziologie.

PORTAL MEDICAL necesită crearea unui simplu cont din partea utilizatorilor, unul  realizabil în doar câteva minute , trebuie folosit fie codul de pacient primit de la oricare dintre cele trei spitale, fie numărul de document de pe cardul electronic de asigurări de sănătate (poziția 4 -număr document). De asemenea, sunt necesare pentru crearea contului  de utilizator  codul numeric personal și o adresă de e-mail valabilă. Odată creat contul, pacientul va avea într-un singur loc, fără riscul de a se pierde ceva, toate analizele sale, toate documentele emise  si le va putea partaja, electronic, daca dorește, cu medicul de familie sau cu alți medici care pot avea acces la sistem.

Avantajele , facilitățile Portalului Medical dar și modalitatea de creare a unui cont se găsesc pe https://www.youtube.com/watch?v=nG64t3OS1hI.

 Portalul a fost realizat la inițiativa Consiliului Județean Sibiu fiind parte a unui amplu proiect realizat cu fonduri europene intitulat   “Sustenabilitate. Inovare. Bunăstare. Incluziune Socială. Unitate. Sibiu-Strategia 2030” (cod MySMIS 126475) și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.  Activitățile principale ale proiectului sunt elaborarea Strategiei de Dezvoltare a Județului Sibiu 2021-2030, implementarea unor soluții tehnice în domeniul sănătății și Retro-digitalizarea documentelor din arhiva Consiliului Județean Sibiu, DGASPC Sibiu și a spitalelor din subordinea CJ Sibiu. Proiectul din care face parte și realizarea Portalului Medical are o valoare totală de 3.701.804,04 lei, din care 3.627.767,93 lei este valoarea cofinanțării nerambursabile și are o durată de 30 de luni.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus