Vineri,
23.07.2021
Partial Noros
Acum
24°C

O petiție on-line a determinat un consilier local să inițieze proiectul primelor parcuri pentru câini din oraș

O petiție on-line a determinat un consilier local să inițieze proiectul primelor parcuri pentru câini din oraș

O petiție on-line semnată de peste 700 de sibieni prin care este solicitată amenajarea de parcuri pentru câini în Sibiu a determinat-o pe Diana Mureșan, consilier local, să inițieze un proiect în acest sens.

”Am depus săptămâna trecută un proiect de hotărâre de consiliu local pentru amenajarea de parcuri pentru câini în municipiul Sibiu. Ideea redactării a plecat de la o strângere de semnături inițiată acum câteva săptămâni de către un grup de cetățeni”, a anunțat Diana Mureșan, liderul de grup al consilierilor locali USR PLUS, pe pagina ei de Facebook. Petiția lansată la mijlocul lunii februarie (poate fi consultată aici) cere amenajarea mai multor locuri de joacă pentru câinii cu proprietar, după cum au fost amenajate astfel de facilități și în orașe precum Cluj-Napoca, Timișoara, București, Deva, Slatina sau Arad, după cum arată Ilie Florin, inițiatorul petiției (detalii despre istoria acestei petiții puteți citi aici).

Numărul de semnături (769 la ora redactării acestui material) a convins-o pe Diana Mureșan să depună proiectul de hotărâre. ”Este extraordinar când cetățenii aleg implicarea în viața comunității și, așa cum am promis în campanie, ne-am propus să preluăm toate aceste idei valoroase și să le ducem în Consiliul Local. Așa este firesc să se întâmple”, a mai scris Diana Mureșan, fără să dea, însă, detalii despre numărul de parcuri și zonele în care acestea ar putea fi amplasate.

”Conform legislației în vigoare, accesul/deplasarea câinilor în spațiul public este permis doar dacă sunt ținuți în zgardă, lesă sau ham de către cei care îi dețin. Marea problemă apare mai ales pentru câinii celor care locuiesc la bloc sau in locuințe care nu dispun de curți. Aceste animale sunt condamnate să se plimbe doar legate. Pentru a veni în sprijinul celor care își doresc mai multă libertate pentru animalele lor, dar și pentru a evita disconfortul altor cetățeni, considerăm că este necesară și oportună amenajarea unor zone publice cu această destinație”, Diana Mureșan

Sugestii pentru amenajare:

·       Suprafața spațiilor va avea o înclinație maximă de 10%

·       Suprafața spațiilor va fi de minim 100 mp și acoperită cu gazon.

·       Vor exista coșuri de gunoi cu dispozitive pentru pungi, amplasate pe marginea spațiului.

·       Vor exista bănci, amplasate pe marginea spațiului

·       Locurile de joacă vor fi îngrădite cu gard de înălțime minimă de 2m.

·       Spațiile vor fi prevăzute cu poartă dublă cu dispozitive de închidere.

·       Primăria asigură întreținerea periodică a spațiilor destinate câinilor.

·       Va exista în fiecare spațiu un dispozitiv tip fântână, cu apă potabilă, cu vas incorporat la bază, amenajat astfel încât să nu permită acumularea apei.

·       Spațiile vor fi iluminate pe timpul serii și al nopții.

Sursa: Petiția on-line

Foto: arhiva TS

Vizualizari: 3291

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus