Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

VIDEO Premierul și ministrul Sănătății transmit condoleanţe familiilor victimelor de la Spitalul 'Victor Babeş' și anunță anchete

VIDEO Premierul și ministrul Sănătății transmit condoleanţe familiilor victimelor de la Spitalul 'Victor Babeş' și anunță anchete

Premierul Florin Cîţu a transmis, luni seara, condoleanţe familiilor celor trei persoane decedate la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul "Victor Babeş" din Capitală, unde s-a produs o defecţiune la instalaţia de oxigen, şi a anunţat că a cerut ministrului Afacerilor Interne o anchetă rapidă în acest caz, pentru ca toţi cei care vor fi găsiţi vinovaţi să răspundă.

"S-a produs încă o tragedie în România, la Spitalul "Victor Babeş", trei persoane au decedat, în acest moment nu ştim de ce. Condoleanţe familiilor îndoliate şi, din ce ştim până acum, se pare că este un accident, dar a început şi o anchetă. Am vorbit cu ministrul Interne, (...) am vorbit la telefon, i-am cerut ca această anchetă să fie cât mai rapidă şi mai transparentă, pentru că toţi vinovaţii pentru tot ce s-a întâmplat în această seară trebuie să răspundă", a declarat Florin Cîţu, la Palatul Victoria, citat de Agerpres.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că în cursul zilei de marţi va solicita un control asupra problemelor tehnice care au dus la situaţii precum cea de la Spitalul "Victor Babeş" din Capitală.

El a transmis luni seara condoleanţe familiilor victimelor de la Spitalul "Victor Babeş". "Condoleanţe familiilor îndurerate!", a scris Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

El a precizat că a aflat despre problemele de la Spitalul "Victor Babeş" luni în jurul orei 18,30.

"Am sunat pentru a mă asigura că pentru pacienţii COVID-19 se vor găsi locuri în alte spitale din Bucureşti. Am mers apoi acolo pentru a vorbi cu medicii şi conducerea spitalului. Cinci dintre ei au fost transferaţi în siguranţă. Trei dintre ei, din păcate, nu au putut fi salvaţi. O anchetă penală este în desfăşurare, iar mâine voi solicita un control asupra problemelor tehnice care au dus aici. Condoleanţe pentru familiile îndurerate!", a mai scris Vlad Voiculescu. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus