Marţi,
16.08.2022
Cer Senin
Acum
17°C

CJ anunță începerea lucrărilor de refacere a două sute de metri de drumuri județene

CJ anunță începerea lucrărilor de refacere a două sute de metri de drumuri județene

După ce în februarie anunțau demararea proiectării, autoritățile județene anunță, acum, demararea lucrărilor de refacere și consolidare a două porțiuni de câte 100 de metri de drum județean, afectate de calamități.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis marți, 13 aprilie, pentru refacerea și consolidarea unei porțiuni de la începutul DJ 142 Șeica Mare – Șeica Mică, situată între km 0+800 – km 0+900. În aceeași zi, autoritatea județeană a emis același tip de ordin și pentru  DJ 106 E, între localitățile Tilișca și Rod (km 24+900 – km 25 +000).

Pe drumul care pornește din Șeica Mare (foto principală), lucrările sunt estimate a se derula pe o perioadă de jumătate de an. Două milioane de lei, cu tot cu TVA, este valoarea acestui contract, încredințat asocierii Prodial SRL și GG Tehnic Proiect SRL (contractul include și proiectarea). ”Pe tronsonul de drum afectat se va executa o nouă fundație indirectă pe 30 de coloane forate, se vor executa terasamente și rigole, se va reface platforma drumului și zidul de sprijin. Pe partea superioară a zidului se va amplasa un parapet metalic de tip greu”, descrie reprezentanții CJ Sibiu lucrările.

Drumul dintre Tilișca și Rod. Sursa foto: CJ Sibiu

Cealaltă sută de metri de drum județean care are nevoie de refacere și consolidare are o perioadă de execuție de trei luni, o valoare contractuală de aproximativ 600.000 de lei, cu tot cu TVA, angajată pentru proiectare și execuție fiind asocierea Prompt VSP SRL – Zenit Proiect & Consult SRL. ”Se vor realiza rigole și terasamente, se va reface platforma drumului și  se va construi un zid de sprijin. În partea superioară a zidului se va reface parapetul din zidărie de piatră brută”, descriu reprezentanții CJ Sibiu.

Lucrările sunt finanțate din fonduri guvernamentale, iar președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean își exprimă încrederea că vor fi finalizate la timp. ”Am încredere că echipa de specialiști din cadrul Direcției Tehnice a CJ Sibiu va monitoriza lucrările de execuție, iar constructorii vor respecta termenele de finalizare. Infrastructura rutieră din acele zone creează conectivitate care contribuie la dezvoltarea turistică și economică a județul Sibiu”, spune Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu, într-un comunicat de presă remis redacției Turnul Sfatului.

Sursa foto: CJ Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Rammstein

Acum 1 an

Da,mare investiție 200 m de drum!!. De la mii de km de șosele am ajuns la 200 m de drum... Pe când la 2 metrii??. Oare dl președinte citește situl ăsta?..Poate prima Doamnă??. Sau ei au un singur traseu,casă-biserică și retur...
Raspunde

Carcotel

Acum 1 an

@ Rammstein: 1) Comentariul tau contine erori ortografice deci este nul; 2) Nu presedintele este responsabil pentru a superviza reparatiile drumurilor judetene 3) Ai dreptate in felul tau, asta e stire de dat? Ca se repara 200 m de drum judetean? WOW, intr-adevar breaking news! Bravo CJ!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus