Vineri,
17.09.2021
Partial Noros
Acum
23°C

Spitalul Clinic Județean angajează avocat. Sunt mai multe plângeri penale împotriva spitalului

Spitalul Clinic Județean angajează avocat. Sunt mai multe plângeri penale împotriva spitalului

Consilierii județeni au votat astăzi un proiect de hotărâre prin care se permite Spitalului Clinic Județean Sibiu angajarea unui avocat specializat în drept penal pentru a reprezenta instituția în mai multe dosare deschise în urma gestionării pandemiei de coronavirus. ”Urmare a unor articole apărute în mass-media referitoare la posibile nereguli identificate în secția COVID din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prevăzută şi pedepsită de art. 189 alin. (1) lit. f) Cod penal fiind deschis un dosar penal în acest sens. De asemenea, pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu se află și alte plângeri penale formulate împotriva Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu pentru presupuse infracțiuni săvârșite în gestionarea crizei COVID 19. Astfel, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a întocmit și transmis Consiliului Județean referatul nr. 9600/15.04.2021, înregistrat la registratura Consiliului Județean Sibiu sub nr. 8354/15.04.2021, prin care solicită angajarea unui avocat specializat în drept penal care să reprezinte interesele instituției în dosarul menționat”, scrie în referatul de specialitate care a însoțit proiectul.

Inițiatorul proiectului, președinta Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, susține că spitalul are un birou juridic, însă angajații de aici nu sunt specializați în drept penal. ”În cadrul Spitalului Clinic de Urgență Sibiu există constituit un birou juridic cu doi consilieri juridici care nu sunt specializați în drept penal și care, din cauza complexității cauzei și a dificuștății demersurilor ce urmează a fi efectuate, nu pot asigura apărarea intereselor instituției publice”, se mai arată în document.

Prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veștemean, a anunțat că în urma articolului ”Și eu am omorât oameni!” Dezvăluiri șocante din secția ATI COVID a Spitalului Județean” s-a deschis un dosar penal, însă au mai apărut și alte reclamații depuse de aparținători ai unor pacienți internați la secția ATI COVID a Spitalului Clinic Județean Sibiu. ”Am primit foarte multe telefoane de la cetățeni care s-au interesat de posibilitatea de a depune plângeri, însă solicitări scrise sunt mai puține”, a declarat Ion Veștemean la jumătatea lunii martie. În urmă cu două săptămâni erau aproximativ 10 solicitări în acest sens.

Proiectul de hotărâre a fost votat de consilier cu 30 de voturi pentru, nicio abținere și niciun vot împotrivă.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus