Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

Spitalul Județean Sibiu lucrează încă la o procedură pentru a se permite vizitarea bolnavilor de COVID

Spitalul Județean Sibiu lucrează încă la o procedură pentru a se permite vizitarea bolnavilor de COVID

La finalul săptămânii trecute la Ministerul Sănătății a fost semnat ordinul de schimbare a protocolului specific privind decesele pacienţilor infectaţi SARS-CoV-2, dar și accesul în spitale a clericilor și aparținătorilor. Printre reglementări se numără și posibilitatea aparținătorilor de a vizita, în spital, bolnavii de COVID. În momentul de față, reprezentanții Spitalului Clinic Județean Sibiu spun că unitatea se află în curs de implementare a noii proceduri și însă nu se pot face vizite.

Vineri, 9 aprilie, Vlad Voiculescu, aflat atunci în funcția de ministru al sănătății, a semnat ordinul de schimbare a protocolului specific privind decesele pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, dar și accesul în spitale al clericilor și aparținătorilor. Protocolul prevede că pacienții infectați cu SARS-CoV-2 care prezintă simptome severe de boală pot beneficia pe perioada internării în unitatea sanitară, la cerere, de vizita unui membru al familiei/reprezentantului legal, cu acordul medicului curant în aceleași condiții privind asigurarea protecției ca în cazul clericilor, cu mențiunea că în cazul acestuia nu este permisă introducerea niciunui obiect în zona în care sunt îngrijiți pacienții cu COVID-19.

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean Sibiu spun că în acest moment, instituția este în curs de implementare a procedurilor și că vizitarea pacienților COVID nu este, însă, posibilă.

„În momentul actual suntem în curs de implementare a unei proceduri cu privire la Ordinul MS 487/09.04. Vizitarea pacienților COVID va fi aprobată după implementarea acestei proceduri prin care vor fi stabilite criterii clare, pentru a fi asigurate toate normele de siguranță din punct de vedere epidemiologic, atât pentru vizitatori cât și pentru personalul medical”, spune Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al spitalului.

De asemenea, reprezentanții spitalului spun că există cereri de vizitare a pacienților din partea aparținătorilor, dar acestea nu vor putea fi aprobate decât după stabilirea normelor.

Sursa foto: Arhiva TS

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus