Duminică,
09.05.2021
Cer Senin
Acum
6°C

Peripeții cu Mocănița. La întoarcerea de la Hosman la Cornățel s-a stricat locomotiva

Peripeții cu Mocănița. La întoarcerea de la Hosman la Cornățel s-a stricat locomotiva

Actualizare. Reprezentanții Asociației Prietenii Mocăniței spun că ar avea nevoie de un electromotor nou. Cei care cred că pot să fie de ajutor, pot să îi contacteze direct pe aceștia, pe pagina oficială de Facebook a asociației.

„A cedat electromotorul, dar am reușit să o pornim cumva, într-un final. A sarit în ajutor cineva din sat cu un electromotor similar, din două am facut unul aproape funcțional. Am avea nevoie de un electromotor de tractor UTB sau de camion Raba, de 24 volți”, spun aceștia.

Un tânăr care a venit de la Timișoara să se plimbe cu Mocănița a avut o excursie pe care cu siguranță nu o va uita prea curând. Pe lângă frumoasa vizită în Hosman și drumul făcut până acolo cu această modalitate de transport inedită pentru mulți, Andrei mai are un motiv pentru care își va aminti de această zi de sâmbătă – mocănița nu a mai vrut să pornească la întoarcere. 

Mocănița a reintrat în uz recent și apariția ei la știri i-a convins pe mulți să se bucure de o astfel de excursie. Încă din data de 3 aprilie, traseul de la Cornățel la Hosman și înapoi se face de două ori pe zi, pentru turiștii și sibienii care vor să petreacă o zi altfel, în apropierea Sibiului. Printre călătorii de astăzi s-a numărat și un tânăr de 29 de ani care a venit tocmai de la Timișoara pentru această experiență. 

„În jurul orei 12, am ajuns la Cornățel, unde am lăsat mașina și am urcat în Mocăniță, care ne-a dus până la Hosman. Eram aproximativ 6-7 persoane cu totul. Ajunși la destinație, am vizitat cetatea, am mâncat la Tanti Luiza, am văzut atelierul vechi, am dormit în hamac la cetate. Am făcut toate aceste lucruri ca să se umple timpul, până va trebui să ne întoarcem la mașină, cu o cursă cu Mocănița, care pleca la ora 16. Am ajuns înapoi la gară și am observat că era trasă în stație, iar membrii echipajului erau în jurul locomotivei, cu capotele ridicate, încercând să repare electromotorul care s-a stricat”, povestește Andrei.

Tânărul spune că oamenii s-au mobilizat exemplar și au făcut tot posibilul să repare stricăciunea pentru ca turiștii să își poată relua traseul, însă a durat mai mult decât preconizaseră. Chiar dacă nu a mai putut să se întoarcă cu Mocănița la mașină, Andrei povestește că a fost o experiență inedită și se va întoarce curând să se mai plimbe, într-un weekend.

„La plecare, așteptau cam 20 de persoane, printre care ne număram și eu și prietenii cu care venisem. Din mulțime s-a autosesizat un om care a încercat să le acorde ajutor, însă fără succes. Într-un final, în jurul orei 17, unul din membrii staffului a organizat alături de persoanele cu mașinile parcare acolo să plece câte o persoană către mașinile parcate la Cornățel. Le mulțumim mult pentru implicare. Per ansamblu a fost o experiență foarte frumoasă și am să revin cu siguranță”, concluzionează acesta.

Diana Niță, din partea Mocăniței, a povestit pe scurt pentru Turnul Sfatului ce s-a întâmplat cu locomotiva.

„Am reușit să o rezolvăm. S-a ars electromotorul și a durat ceva timp până am reușit să facem rost de un altul. Mocănița va circula mâine dimineață, după programul stabilit.”

Mocănița se plimbă în fiecare weekend, între Cornățel și Hosman și retur, de două ori pe zi. Pentru mai multe detalii despre program puteți să intrați pe pagina de Facebook Asociația Prietenii Mocăniței.

Foto principală: Facebook/Asociația Prietenii Mocăniței

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Patri

Acum 2 săptămâni

locomotiva noua cu electromotor de tractor utb sau RABA?in ce an traiti locomotiva o stricat-o daniela cimopan sefa cj sibiu
Raspunde

Eu

Acum 2 săptămâni

Aveți nevoie de o locomotivă bună. Oare dintre oamenii cu bani (și sunt destui în Sibiu), chiar nimeni nu poate ajuta? Locomotiva care s-a stricat este de fapt un tractor pus pe șine.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus