Sâmbătă,
13.08.2022
Partial Noros
Acum
28°C

Proiect în dezbatere: din iunie, și parcările de pe Ștefan cel Mare și Constantin Noica devin cu plată

Proiect în dezbatere: din iunie, și parcările de pe Ștefan cel Mare și Constantin Noica devin cu plată

Pentru două dintre cele mai ”inundate de mașini parcate” străzi din oraș, Primăria intenționează să introducă taxarea parcării din prima zi a verii acestui an.

 Conducerea administrației locale a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre prin care se propune ca locurile de parcare amenajate pe două tronsoane ale străzilor Constantin Noica și Ștefan cel Mare să fie introduse în lista celor pentru care se percepe o taxă în fiecare oră. Taxarea acestor locuri ar urma să fie implementată de la 1 iunie 2021, costul propus fiind celui aferent zonei tarifare C (adică un leu pe oră, potrivit unei hotărâri din 2018). Tronsoanele propuse a fi incluse în zona tarifară C sunt cele cuprinse între intersecțiile celor două străzi amintite cu străzile Revoluției și Costache Negruzzi.

Pe ambele tronsoane circulația este în sens unic, iar parcările sunt amenajate pe ambele părți ale străzilor. Sursa foto: Google Maps

Primăria Sibiu speră ca prin această măsură să mai disciplineze șoferii care parchează în zona Poliției, a Academiei Forțelor Terestre și a spitalelor Județean și Polisano (o parte din instituțiile din zonă). ”Considerăm că pentru desfășurarea fluentă și în siguranță a circulației pe drumurile publice, decongestionarea traficului intens, facilitarea accesului la obiectivele de interes public local, dar și pentru asigurarea parcării în siguranță a autovehiculelor, este oportună implementarea sistemului de plată a acestor locuri de parcare pe tronsoanele menționate, fapt care ar crește eficiența gestionării acestora și ar contribui în egală măsură la disciplinarea traficului”, se arată în raportul de specialitate elaborat pentru proiectul de hotărâre în discuție.

Sibienii care au opinii sau sugestii referitoare la această inițiativă sunt invitați să le trimită în scris Primăriei Sibiu până cel mai târziu în ziua de 7 mai 2021.

Descarcă de aici Proiectul de hotărâre referitor la parcările de pe străzile Ștefan cel Mare și Constantin Noica

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Radu

Acum 1 an

Dima, dumbrăvii, goga și chiar întregile zone de case, unde pe străzi sunt amenajate parcări. Mașinile în curți drumurile libere. E simplu și cu bani cinstiți câștigați de primărie
Raspunde

Ion mos

Acum 1 an

Nu e treaba ta unde parcheaza cei cu case pt ca nu le platestu tu impozitul! Si ei platesc impozitul la fel cu cei care parcheaza la bloc in parcarile facute de primarie.Vorbesta oftica din propietarii 'decat'de pereti.
Raspunde

Andrei

Acum 1 an

Nu cred ca e vorba de oftica și eu i-as obliga sa parcheze în curte, altfel sa renunțe la ditamai porțile de întrare în curte pentru auto, în dreptul cărora s-ar putea parca o mașină....și da spațiul din curte si-l folosește fiecare cum vrea
Raspunde

Andrei

Acum 1 an

Dar e treaba noastra când ai o poarta de întrare pentru auto, unde as putea parca 2 mașini și tu ocupi loc și pe stradă...da nu parchezi în curte, renunti la poarta mare simplu, e treaba ta ce faci cu spațiul în interior
Raspunde

Carcotel

Acum 1 an

Nu-i vorba de "obligatie" sau "impozit" e vorba de bun simt, pe care tu nu il ai. Daca poti parca in curtea ta unde esti "PROPRIETAR" de ce nu o faci? Ca sa arati tuturor ca ai un cazan parcat in fata portii?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Der Konig

Acum 1 an

E simplu, dacă am avea descentralizarea financiară dorită la 1918. Câți sunteți în familie? 3! Dar avem 8 mașini! De la a 4-a, plătiți impozit de 10 X mai mare! Simplu, nu trebuie să fii Ein..., scuze, Iohannis...cel mai inutil șef de țară!
Raspunde

Un om

Acum 1 an

Descentralizarea fiscala nu exista la vremurile dupa care te smiorcai tu, transilvania era cea mai saraca si subdezvoltata regiune, regatul v a pus in drepturi sfertodoctule, citeste 'fiscalitatea' acelor vremuri, stapanii vostrii nu va doreau bogati si liberi ci doar slugi!
Raspunde

Alin

Acum 1 an

@ regele UDMR Ce descentralizare financiara fratica? Asta in mintea ta aburita de fumurile iredentiste. Federalizare economica, sociala, teritoriala sau de orice alta natura, doar sortarii si maghiarii viseaza. Ce mizerabil, auzi, "descentralizare financiara". Rege tembel.
Raspunde

Florin Miron

Acum 1 an

De ce? Nu are primaria excedent suficient de bani in buget?
Raspunde

Ggg

Acum 1 an

oare cum s-a calculat necesarul de parcari in CURTILE INTERIOARE!!! ale "obiectivelor de interes public local"?
Raspunde

Ggg

Acum 1 an

cred ca angajatii "obiectivelor de interes public local" au fost obligati(?) sa dea unlaic? de ce primaria da ocheiuri "obiectivelor de interes public local" fara parcari acoperitoare?
Raspunde

BON

Acum 1 an

1. Dacă s-ar crea un loc în care să adune Poliţia maşinile confiscate, dar şi maşinile lor de serviciu care nu mai sunt folosite, ar fi mai mult loc în curtea lor unde să parcheze maşinile de serviciu în uz sau măcar o bună parte din ele şi astfel s-ar elibera mai multe locuri de parcare în zonă. 2. Dacă Academia Forţelor Terestre ar crea mai multe locuri de parcare în propria lor curte pentru cadre şi cursanţi, la fel s-ar elibera mai multe locuri de parcare în zonă, dar şi pe multe alte străzi adiacente. 3. Dacă, aşa cum scria "Radu" proprietarii caselor din jur care au maşini, le-ar parca în curte sau ar fi obligaţi să plătească abonament de parcare pe domeniul publicm atunci ar fi mai multe locuri de parcare pe multe din străduţele din Sibiu. 4. Dacă toţi proprietarii de firma care au parc auto ar fi obligaţi să-şi păstreze maşinile la sediu, la fel ar fi mai libere parcările oraşului. 5. Şi DA, sunt de acord ca în zonele centrale să apară condiţionarea parcării prin taxă.
Raspunde

Vios

Acum 1 an

Fantastic.. numai bani... bani si iar bani..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus