Miercuri,
17.04.2024
Partial Noros
Acum
14°C

Profesorul Andrei Terian de la ULBS, ales în conducerea celui mai important for european de studii doctorale

Profesorul Andrei Terian de la ULBS, ales în conducerea celui mai important for european de studii doctorale

În urma unui proces de selecție care a durat mai bine de șase luni, prof. univ. dr. habil. Andrei Terian, prorector cercetare, inovare și internaționalizare al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, a fost ales pentru a face parte din Comitetul Director al Consiliului pentru Educație Doctorală din cadrul Asociației Universităților Europene (EUA-CDE).

Asociația Universităților Europene (EUA) reprezintă peste 800 de instituții de învățământ superior din 48 de țări europene, constituind astfel cea mai importantă organizație profesională de acest tip. Standardele de calitate ale EUA sunt recunoscute la nivel mondial, iar organizația evaluează în baza solicitărilor primite gradul de atingere a acestora de către o anumită universitate și oferă sugestii în vederea îmbunătățirii nivelului calitativ al instituției în cauză. În anul 2013, și ULBS a făcut obiectul unei vizite de evaluare din partea EUA.

”Consiliul pentru Educație Doctorală (CDE) este componenta care reprezintă viziunea și politicile EUA cu privire la educația doctorală în Europa. Ghidul fundamental în această privință îl constituie Principiile și Recomandările Salzburg, adoptate în 2005, care stipulează conexiunea strânsă între educație doctorală și cercetare, autonomia doctoranzilor și flexibilitatea parcursului lor individual”, arată conducerea Universității ”Lucian Blaga” într-un comunicat de presă.

EUA-CDE este condus de către un Comitet Director (CD) alcătuit din 10 membri, în care, datorită ULBS, România are pentru prima oară un reprezentant. Mandatul membrilor Consiliului Director este de 3 ani, cu posibilitate de reînnoire.

Cu ocazia validării ca membru al CD, prof. univ. dr. habil. Andrei Terian a precizat că prioritățile mandatului său le vor constitui reducerea disparităților dintre diversele țări europene la nivelul educației doctorale, garantarea autonomiei doctoranzilor ca tineri cercetători, instituționalizarea mai clară a postdoctoratului și promovarea valorilor și a imaginii ULBS pe plan internațional.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1583

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Ioana Lovin

Acum 2 ani

ULBS este cu mult peste UBB, doar ca rautatea si invidia din topurile facute pe spagi prevaleaza! ULBS a fost infiintata de pecenegi undeva in urma cu 2600 de ani, in timp ce UBB abia prin 1500. Cum sa compari asa ceva? Sa ne trezim, sibieni!
Raspunde

Mini me

Acum 2 ani

"ULBS a fost infiintata de pecenegi undeva in urma cu 2600 de ani" Adevarat !!!! Zeus si Hera s-au cunosct in anul 1 la ULBS acum vreo 2500 de ani. La fel si Decebal cu Traian, prin 100 BC :))))))))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus