Duminică,
09.05.2021
Cer Senin
Acum
3°C

7,5 milioane de lei. Autoritățile angajează constructor pentru o nouă pistă de biciclete de 2,1 km lungime

7,5 milioane de lei. Autoritățile angajează constructor pentru o nouă pistă de biciclete de 2,1 km lungime

Consiliul Județean Sibiu a lansat procedura de atribuire a contractului de amenajare a 2,1 km de pistă de biciclete, între Avrig și Mârșa. Pista va fi amenajată pe marginea drumului județean 105G.

7,5 milioane de lei, fără TVA, este bugetul alocat contractului care tocmai a fost scos la licitație. Contractul are drept obiect atât realizarea documentațiilor prealabile (elaborarea proiectului tehnic, obținerea avizelor și autorizațiilor necesare etc), cât și execuția propriu-zisă a pistei de biciclete. Aceasta va avea o lungime de 2.131 de metri și o lățime de câte un metru de o parte și de alta a DJ 105G. 

Traseul include, însă, și două poduri, în zona cărora nu a fost propusă nicio soluție tehnică și unde bicicliștii sunt invitați să meargă pe jos. ”Sectorul de drum vizat de prezenta documentație este amplasat între localitățile Mârșa și Avrig și are o lungime de 2.131 de m, împărțiți astfel: a) 53,61 de metri, zona de pod de la ieșirea din orașul Avrig; pe această porțiune nu se intervine, biciclistul fiind obligat să se dea jos de pe bicicletă și să parcurgă acest sector pe jos; b) 1.987 de metri, prevăzuți în profilul longitudinal de pe drum pe marginea căruia se propune amenajarea de piste de biciclete; c) 20,26 de metri, zona de pod de la ieșirea din localitatea Mârșa; pe această porțiune nu se intervine, biciclistul fiind obligat să se dea jos de pe bicicletă și să parcurgă acest sector pe jos; 70,13 metri, ultimul sector pe DJ 105G, până la trecerea de pietoni”, se arată în documentația de atribuire a contractului.

Sursa hărții: documentația de atribuire a contractului

Potrivit documentației de licitație, lucrările nu vor interveni asupra celor șase metri de parte carosabilă. În schimb, vor fi refăcute acostamentele cu o lățime de un metru, după care va fi amenajată pista pentru biciclete. Totodată, de fiecare parte a DJ 105G vor fi amenajate sisteme de preluare a apelor pluviale (betonarea rigolelor). ”Având în vedere că pe întreg traseul se găsesc 58 de plopi, care au vârsta de peste 50 de ani și care prezintă un real pericol pentru siguranța participanților la trafic, prin realizarea acestui proiect vor fi tăiați toți acești copaci și vor fi plantați alți 400 de copaci tineri, de-a lungul traseului pe ambele părți”. Caietul de sarcini mai solicită și alte lucrări, precum ar fi prelungiri de podețe sau amplasări de parapete.

Prețul cel mai mic și un termen de 16 luni

Firmele interesate de acest contract au termen limită ziua de 24 mai 2021, pentru depunerea documentațiilor, până la finele lunii iunie fiind estimată desemnarea unui câștigător. Criteriile de evaluare a ofertelor vor fi două: prețul cel mai mic (va conta în proporție de 90%) și perioada de garanție (minim trei ani).

După semnarea contractului, firma angajată va trebui să elaboreze proiectele și documentațiile necesare în termen de cel mult patru luni. După obținerea autorizației de construire, lucrările ar trebui finalizate în cel mult 12 luni.

Printre beneficiarii acestei viitoare piste de biciclete sunt și aproximativ 360 de elevi, apreciază reprezentanții Consiliului Județean Sibiu. ”Prin amenajarea acestei piste de biciclete se urmărește ca locuitorii de pe raza UAT Avrig să se deplaseze cu bicicleta în condiții de siguranță și de protejare a mediului. În acest sens, și elevii din Avrig vor putea ajunge la Liceul Tehnologic Mârșa utilizând bicicleta ca mijloc de transport. În vederea creșterii standardelor de viață, pista de biciclete va oferi locuitorilor o alternativă de petrecere a timpului liber de calitate și va sprijini și creșterea economică a orașului prin turismul rural ca urmare a creșterii fluxului de turiști în zonă. Se dorește crearea acestei piste de biciclete și pentru încurajarea folosirea acestor mijloace de transport în locul automobilelor, în scopul reducerii emisiilor de CO2 și a eficientizării consumului de energie”, se arată în caietul de sarcini semnat de conducerea CJ Sibiu.

Foto principală: arhiva TS

Vizualizari: 3654

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Gica

Acum 1 săptămână

Sper sa nu fie asa denivelata pista cum e cea dintre Sibiu si Cisnadie. Daca tot fac pista de biciclete, s-o faca pt biciclisti nu doar pentru a bifa ceva in campania electorala
Raspunde

Biciclist

Acum 1 săptămână

iar va bateti joc de bani si de biciclisti. Pista langa drum=acostament pentru masini si loc unde sa se adune nisipul pentru ca nimeni nu curata. A se vedea absolut toate dungile din oras de pe marginea drumului si tentativa de pista de la iesirea din sibiu spre poplaca pana la statia de apa. Ba baieti, mai bine nu mai faceti nimic decat sa va bateti joc de tot. Auzi, sa te dai jos de pe bicicleta ca sa treci doua poduri in 2 km. vai steaua noastra.
Raspunde

T

Acum 1 săptămână

bani in vant? https://www.turnulsfatului.ro/2021/02/09/a-treia-autostrada-a-sibiului-de-la-boita-spre-fagaras-in-consultare-publica-termen-15-martie-179918 https://www.turnulsfatului.ro/uploads/media/2021/2/9/studiu-de-evaluare-autostrada-sibiu-fagaras-fpon.pdf pagina 19: Drumul existent DJ 105G este relocat astfel incat supratraverseaza Autostrada Sibiu - Fagaras la km 14+215 RELOCAT...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus