Duminică,
04.06.2023
Cer Senin
Acum
12°C

Grădina Faptelor Bune în care pacienții oncologici se vor simți auziți și prețuiți

Grădina Faptelor Bune în care pacienții oncologici se vor simți auziți și prețuiți

Dar din dar se face primăvară! Implică-te și tu în campania ,,E timpul să dăruim speranță” de la Promenada Sibiu! Au mai rămas 2 săptămâni. 

Împreună pentru comunitate!

Promenada Sibiu, în cadrul campaniei ,,E timpul să dăruim speranță”, se alătură eforturilor de strângere de fonduri ale Asociației SUS INIMA, pentru sprijinirea persoanelor afectate de cancer. În cadrul campaniei, care se desfășoară până în 15 mai, clienții centrului comercial  vor putea contribui la strângerea fondurilor necesare activității Asociației Sus Inima, primul și singurul centru oncologic pe o arie extinsă.

Până pe 15 mai, clienții centrului comercial care fac cumpărături de minimum 100 de lei, se pot înscrie în campanie, iar pentru fiecare client înscris Promenada Sibiu donează 20 de lei către Sus Inima.

Promenada Sibiu s-a alăturat eforturilor de strângere de fonduri SUS INIMAi în această perioadă, când totul trebuie regândit și adaptat condițiilor impuse de criza sanitară prin care trecem toți. Una dintre activitățile care au trebuit regândite complet au fost grupurile de suport, care nu mai pot avea loc în spații închise, dar care este extrem de important să continue să se întâmple pentru sănătatea mintală a pacienților, pentru posibilitatea de a întâlni cu alte persoane aflate în aceeași situație, dezvoltarea de noi relații personale, facilitarea întâlnirii cu specialiști din domenii diferite (oncologie, radioterapie, fizioterapie, psihoterapie, terapii complementare), organizarea unor activități speciale de reducere a depresiei și stresului prin derularea de ateliere educaționale tematice și evitarea izolării sociale care afectează starea generală de sănătate a pacienților.

Grădina Faptelor Bune

Pe lângă donația financiară realizată de Promenada Sibiu, campania mai are o componentă specială: grădina Sus Inima, din strada Constantin Noica din Sibiu, va beneficia de o amenajare peisagistică, din 

Pe lângă donația financiară realizată de Promenada Sibiu, campania mai are o componentă specială: grădina Sus Inima, din strada Constantin Noica din Sibiu, va beneficia de o amenajare peisagistică, din partea reprezentanților centrului comercial, astfel încât spațiul să se transforme într-unul multifuncțional, care să poată găzdui întâlnirile de grupuri de suport sau terapie alternativă, în aer liber.

Cum arată grădina acum:

Pentru a atrage atenția asupra campaniei și a promova mesajul umanitar, Promenada Sibiu a realizat, în premieră pentru mall-urile din România, o grădină reală în interiorul centrului comercial, de peste 110 mp, care cuprinde 2 tone de gazon natural, peste 7 tipuri de arbuști ornamentali și peste 10 tipuri de flori roz.

Plantele din grădina de la Promenada Sibiu vor fi donate Asociației Sus Inima, vor fi replantate în grădina acestora. Numărul de clienți care vor dona în campanie este identic cu numărul de plante și flori care vor fi plantate în grădina casei Sus Inima, pentru ca bonavii de cancer și aparținătorii lor să se bucure, astfel, de o oază de natură, liniște și frumos.


O promenadă de pe pământ la cer și înapoi

Părintele Constantin Necula, unul dintre fondatorii asociației SUS INIMA, a transmis un mesaj de mulțumire pentru toți cei care s-au implicat în campanie și cei care urmează să contribuie până pe 15 mai, la finalul campaniei: “Prietenii de la Promenada Sibiu au încercat să ne cuprindă pe toți să dăruim speranță și ne dăruiesc și nouă speranță pentru că ceea ce vedeți acum, fiind atins de trecerea iernii, va fi o șansă în plus pentru bolnavii de cancer. Pentru că perioada aceasta nu ne permite să stăm laolaltă în încăperi, aici se vor ține cursurile de suport pentru cei care nu trebuie să treacă singuri prin cancer. Pentru că ne-ați stat alături și ați stat alături de Promenada Sibiu, vom face o promenadă de pe pământ la cer și înapoi și mulțumindu-vă de fiecare dată pentru că putem să facem să înflorească o grădină, o grădină în care oamenii se vor auzi și în care speranțele vor înflori. Dăruiți speranță și înflorim împreună!”.

Asociația SUS INIMA a fost fondată în anul 2015 la Sibiu de către trei prieteni – Carmen Chindriș, Lu Knobloch și părintele Constantin Necula – care și-au propus să ajute adulții bolnavi de cancer. Obiectivul principal al asociației este de a oferi ajutor concret celor diagnosticați cu cancer în toate aspectele care impactează viața, din punct de vedere fizic și psihic: a înțelege ce este cancerul, simptomatica specifică, înțelegerea drepturilor bolnavului, înțelegerea posibilelor reacții organice și psihologice legate de contextul oncologic, cum sa trăiești având cancer, șamd.

Despre Promenada Sibiu

Centrul comercial Promenada Sibiu, deținut de fondul de investiţii NEPI Rockcastle, și-a deschis porțile pentru sibieni pe 14 noiembrie, la ora 10:00. Situat pe Str. Lector, nr 1-3, în zona centrului vechi al Sibiului, cel mai nou centru comercial din oraș propune o experiență nouă, premium, de cumpărături și petrecere a timpului liber, aducând elemente unice de arhitectură, branduri în exclusivitate și concepte noi de magazine, dar și opțiuni multiple de petrecere a timpului liber.

Cu o suprafață închiriabilă de 42.200 de metri pătrați, centrul comercial găzduiește peste 150 de magazine și spații comerciale, ce acoperă toate categoriile de produse și servicii, cel mai nou concept de hypermarket Kaufland, cinematograful CineGold, cu 9 săli, peste 2.600 mp de food court si 1600 locuri de parcare.

Promenada Sibiu aduce în exclusivitate, sub acelaşi acoperiş, unele dintre cele mai mari reprezentanțe ale magazinelor de fashion, încălţăminte şi accesorii din țară, printre care: Bershka, Pull and Bear, Stradivarius, Oysho, Sinsay, Guess, Levi’s, Nissa, 4F, Mango, Tommy Hilfiger, Vagabond, US Polo ASSN, Grid, Sport Vision si Buzz. Pentru înfrumusețare și îngrijire, vizitatorii vor putea alege din ofertele mult așteptatelor magazine Sephora, MAC, iar pentru cadouri prețioase vor putea alege dintre bijuteriile brandului Kultho.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Bobo

Acum 2 ani

Normal ca au facut donatii astia cu Mall-ul, vor sa dea bine in presa, la banii pe care ii incaseaza cu japca de la chiriasi, cred si eu. Chiriasii vai si amar de ei cu chiriile impuse le pandemie de parca nu s-a intamplat nimic, se judeca cu ei in tribunale si ei fac fapte caritabile.......penibilitati !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus