Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
20°C

FOTO „Dezastru ecologic” pe Seviș – insule de PET-uri pe albia râului și un câmp plin de ambalaje și materiale de construcție

FOTO „Dezastru ecologic” pe Seviș – insule de PET-uri pe albia râului și un câmp plin de ambalaje și materiale de construcție

Autoritățile sibiene au avut de lucru zilele acestea în zona văii râului Seviș, unde s-au adunat munți de gunoaie atât pe albia râului cât și pe zonele verzi din jur. După ce un cititor Turnul Sfatului a semnalat această situație, Serviciul de Gospodărire a Apelor Sibiu a trimis muncitorii în spațiul respectiv, trimițând totodată și o adresă către Primăria Șelimbăr, cu privire la gunoaiele din râul Șopa.

Sibianul care a descoperit gunoaiele din această zonă a realizat o serie de fotografii, pe care le-a transmis redacției TS. „Aș vrea, cumva, să semnalez un adevărat dezastru ecologic pe valea râului Seviș, atât în dreptul schitului (de unde probabil s-au aruncat resturile de construcții), cât și în dreptul mai noului parc Șopa, unde autoritățile locale au curățat doar la vedere, iar cetățenii fără spirit civic aruncă gunoiul după grătare”, spune acesta. 

El explică faptul că întregul câmp e plin de resturi de plastic, ambalaje și deșeuri provenite din construcții. „Mai mult decât atât, deșeurile aduse de râu din amonte pe parcursul anilor par să se fi sedimentat, iar în loc de o albie curată avem o adevărata groapă de gunoi. Adevărate insule de PET-uri s-au creat pe albia râului. Mai mult, persoane iresponsabile folosesc această curgere de apă ca pe propria groapă de gunoi.”

La solicitarea reporterului Turnul Sfatului, reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Sibiu au transmis faptul că zona este igienizată în prezent, cu excepția râului Șopa, care ar trebui curățat de primărie.

„Pe cursul de apă Sebeș (Seviș), în prezent se află în desfășurare lucrări de igienizare, executate de către Formația de lucru Sibiu, aparținând Sistemului de Gospodărire a Apelor Sibiu. Râul Șopa este un curs de apă necadastrat, prin urmare unitățile administrativ-teritoriale pe al cărui teritoriu administrativ se află, prin autoritățile administrației publice locale, au obligația să asigure curățenia și salubrizarea digurilor și a malurilor cursurilor de apă și prevenirea poluării apelor. Prin urmare, prin adresa nr. 3287/28.04.2021, s-a transmis Primăriei Comunei Șelimbăr obligativitatea privind igienizarea zonei la care se face referire în solicitarea dumneavoastră”, a transmis Nicolae Man, directorul SGA.

Primăria Șelimbăr a fost contactată de reporterul TS, însă până la momentul publicării acestui articol, nu a transmis un răspuns referitor la această temă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

McD

Acum 1 an

Imaginea perfecta a civilizatiei anului 2021 in Romania...vorbe, vorbe fara sfarsit...dar toti ne ascundem dupa fapte condamnabile...legea e prea blanda in multe situatii.
Raspunde

Carcotel

Acum 1 an

Sibiu - oras european; Marginimea Sibiului - o zona cu traditie si renume turistic; Rrromanica-stan - tara "moderna", membra a UE :) Atat!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus