Miercuri,
28.09.2022
Partial Noros
Acum
10°C

FOTO Coadă la vaccinare, la ”Summit-ul Muzical”. ”S-a ivit oportunitatea asta, am venit”

FOTO Coadă la vaccinare, la ”Summit-ul Muzical”. ”S-a ivit oportunitatea asta, am venit”

Zeci de sibieni au ajuns încă de dimineață la centrul de vaccinare amenajat la Sala Thalia, cu ocazia unui maraton de vaccinare ”camuflat” sub un eveniment artistic, dedicat Zilei Europei.

”Am venit să ne vaccinăm aici pentru că nu am reușit să ne programăm”

Summit-ul Muzical al Vaccinării este un eveniment creat de Consiliul Județean, pentru a crește numărul sibienilor care se vaccinează. Persoanele care doresc să se vaccineze cu prima doză de Pfizer o pot face fără programare, în foaierul Filarmonicii de Stat Sibiu, astăzi, până la ora 21. Crucea Roșie Sibiu a mobilizat aici un număr de 6 medici, 16 asistenți medicali și 5 registratori medicali, la care se adaugă voluntarii de la Crucea Roșie 2 medici și 4 asistenți. Dozele de vaccin sunt puse la dispoziție de Direcția Sanitară Sibiu.

”Am venit să ne vaccinăm aici pentru că nu am reușit să ne programăm. Am încercat, nu s-a putut și dacă s-a ivit oportunitatea asta, am venit. Eeste un eveniment foarte bine venit, un pic mai mediatizat și e foarte bine”, spune Nicolae Loloiu, unul din primii sibieni care s-au vaccinat aici. ”Organizarea mi s-a părut foarte bună. Nu am așteptat, a fost foarte bine. Am venit să ne vaccinăm pentru siguranța noastră, a familiilor noastre și a celor din jurul nostru”, spune și Veronica Cîmpeanu.

Autoritățile sunt pregătite cu 500 doze de vaccin pentru echipele mobile din cadrul evenimentului, care pot fi la nevoie suplimentate.

Teatru, muzică, balet, vaccin

În cadrul evenimentului de astăzi, vor urca pe scenă balerinii de la Teatrul de Balet, actorii de la Teatrul Național Radu Stanca și artiștii de la Filarmonica de Stat Sibiu, Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului și naistul Radu Nechifor. ”Turnul Gros, bastionul cultural al Sibiului se metamorfozează și devine pentru o zi turnul de apărare împotriva virusului SARS-COV2. La invitația Filarmonicii Sibiu cei mai importanți artiști și instituții sibiene pun umărul la această campanie prin mediatizarea ei cu sprijinul artei. Concertul Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu are programul structurat pe lucrări și compozitori care scot în evidență patrimoniul cultural European și, totodată reunește muzical valorile culturale ale spațiului comunitar”, se anunța în programul evenimentului.

Programul zilei:

9.30 Cuvânt de deschidere

10.00 Teatrul de Balet Sibiu

11.00 Academia Forțelor Terestre

12.00 Recital Duo Cameral – Filarmonica de Stat Sibiu

13.00 Școala Populară de Arte și Meserii ”Ilie Micu”

14.00 Cvartet al Filarmonicii de Stat Sibiu

15.00 Moment teatral – Teatrul Național Radu Stanca Sibiu (actori: Veronica Arizancu, Cristina Stoleriu și Liviu Vlad)

17.00 Concert Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu

19.00 Moment artistic – Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului

20.00 Recital Radu Nechifor

21.00 Încheierea evenimentului

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3888

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Munteanu

Acum 1 an

Zici ca le inoculeaza tinerete fara batranete si viata fara de moarte!
Raspunde

Vasile

Acum 1 an

Ce oi tampite in orasul de pe Cibin!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus