Joi,
23.09.2021
Parțial Noros
Acum
6°C

Peste 4.000 de elevi sibieni de clasa a VI-a susțin miercuri Evaluarea Națională

Peste 4.000 de elevi sibieni de clasa a VI-a susțin miercuri Evaluarea Națională

Miercuri, 12 mai, cei peste 4.000 de elevii de clasa a VI-a din județul Sibiu vor susține Evaluarea Națională. Examenul se va susține cu prezența fizică a elevilor. Prima probă susținută va fi cea la Limba și Literatura Română.

Elevii de clasa a VI-a vor susține miercuri, 12 mai, prima probă a Evaluării Naționale. Potrivit ministrului educației, Sorin Cîmpeanu, probele evaluării se vor desfășura prin prezența fizică a elevilor, indiferent de incidența în care se află localitățile. În județul Sibiu sunt 4.104 elevi de clasa a VI-a în unitățile de învățământ.

Prima probă susținută va fi cea de Limbă și comunicare (Limba și română, Limba modernă și acolo unde este cazul, Limba și literatura maternă), urmată de proba la Matematică și Științe ale Naturii (Matematică, Fizică și Biologie) pe 13 mai.

Rezultatele copiilor la evaluarea de la clasa a VI-a nu vor fi trecute în catalog, nici nu vor fi făcute publice, ci vor fi comunicate fiecărui părinte în parte de către învățător. Evaluarea de anul acesta are rolul de a înțelege care este nivelul pierderilor generate de peste un an de pandemie în care școala online a alternat cu cea în format fizic.

Următorii care vor susține Evaluarea Națională vor fi elevii de clasa a IV-a care susțin prima probă în data de 18 mai, ultimii rămânând elevii de clasa a II-a, care au prima probă în data de 25 mai.

În anul 2020 Evaluările Naționale de la a II-a, a IV-a și a VI-a nu au fost organizate din cauza pandemiei de coronavirus.

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus