Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Transgaz: Conducere nouă, aceiași oameni

Transgaz: Conducere nouă, aceiași oameni

Transgaz a anunţat ieri că administratorii companiei au hotărât alegerea lui Petru Ion Văduva (foto) ca membru al Consiliului de Administraţie, în calitate de preşedinte, pentru o perioadă de patru luni. Văduva a fost director al companiei până în iunie 2017, când și-a dat demisia, invocând motive personale. Ion Sterian, fost președinte al Consiliului de Administrație al societății a fost numit director general provizoriu până la finalizarea procedurii de selecţie, cu o durată a mandatului de patru luni şi cu posibilitatea de prelungire, “pentru motive temeinice”, până la maximum şase luni, anunță Ziarul Financiar. În acelaşi timp, Marius Vasile Lupean a fost desemnat director financiar provizoriu în aceleaşi condiţii.

Petru Ion Văduva a ocupat mai multe funcţii de conducere în cadrul companiei de stat din 2009 în prezent. Anterior, în perioada 2006-2008 a fost chief executive officer în cadrul Ţiriac Holding, iar între 2002 şi 2006 a fost managing director la Intrepid Global Emerging Markets. Văduva are un master în administrarea afacerilor (MBA) la Universitatea Yale din SUA şi un master în ştiinţă şi biochimie la Columbia University, New York.

Ion Sterian este angajat al Transgaz din 2013 încoace, când a fost pe rând preşedinte al Consiliului de Administraţie, administrator, director general interimar şi director general. Anterior, Sterian a fost director coordonator la Regia a Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat

Marius Vasile Lupean a lucrat la Transgaz din septembrie 2000, ocupând pe rând funcţii de economist, şef serviciu, director direcţia contabilitate, director departament economic. Sterian are un master în Valorificarea gazelor naturale la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Facultatea de Inginerie

Transgaz are 3,4 miliarde de lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 58,5% de statul român, prin Secretariatul General al Guvernului.

Foto: Ziarul Financiar

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus