Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Primăria Sibiu: Încep lucrările de construcție a noului drum care leagă cartierele Ștrand și Turnișor

Primăria Sibiu: Încep lucrările de construcție a noului drum care leagă cartierele Ștrand și Turnișor

Joi, 13 mai, Primăria Sibiu a emis ordinul de începere a lucrărilor de amenajare a drumului care va lega cartierul Ștrand (str. D. Cantemir) de cartierul Turnișor (str. Rozmarinului). Lucrările încep după ce s-a finalizat proiectarea și după ce s-a reușit obținerea tuturor avizelor necesare, cea mai îndelungată procedură fiind cea de obținere a avizului de mediu.

“Concretizăm și acest proiect care va crește mobilitatea și va contribui la scăderea volumului de trafic pe șoseaua Alba Iulia și pe str. Maramureșului. După ce finalizăm și lucrările de modernizare a cartierului Ștrand, toată această zonă va fi mai funcțională și mai bine conectată cu restul orașului”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Cum va arăta această nouă cale de circulație:

  • Drumul va avea peste 1 km lungime și 2 benzi de circulație, câte una pentru fiecare sens de mers
  • Vor fi amenajate piste pentru biciclete separate de calea auto și de trotuare
  • Iluminatul public va fi asigurat prin corpuri de iluminat cu LED, ecoeficiente
  • La intersecția cu calea ferată se va crea o trecere la nivel, cu sistem automatizat de gestionare
  • Se va amenaja o rețea de canalizare pluvială

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 8 luni, fără a include lunile de iarnă în care nu se poate lucra. Investiția din bugetul local se ridică la 9,14 milioane de lei.

Drumul se va conecta cu noul pod peste Cibin aflat în construcție în dreptul străzii Rozmarinului. Lucrările sunt avansate aici, până în prezent amenajându-se malurile în aval și structura de rezistență a podului, inclusiv placa de beton. În următoarea perioadă se va lucra la trotuare în care se va instala canalizația metropolitană, la hidroizolație și la structura superioară a acestuia.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

Der Konig

Acum 2 ani

Dacă lucrarea va fi executată de *** puturoase și **** de la COMTRAM, drumul în lungime de 1 km va fi gata în minim 680 de ani! Dacă o amărâtă de pistă de biciclete de proastă calitate nu e gata încă nici 35%, la un an de la începere...

Raspunde

Aurel popa

Acum 2 ani

oare iarna la primarie si firmele prietene vine in septembrie si se termina in mai ? cat despre latimea exceptionala carosabila, anume 7m pentru cele doua benzi, primaria continua lucrul "bine facut" - vezi str. Prof. Aurel Popa.
Raspunde

Claudiu M

Acum 2 ani

In secolul 21 la noi inca se fac treceri peste calea ferata la nivel!? Eu cred ca ar trebuii sa fie ilegal! Nu a auzit primaria noastra de poduri!? Ma mir ca nu fac si trecerea prin Cibin... macar acolo nu te loveste trenul!
Raspunde

Un sibian

Acum 2 ani

sa nu mai vobim ca drumul asta ajunge la o bariera dupa care continua pe mini stradute...deci aducem trafic din Turnisor si dupa asta? asta e efectul din organigrama primariei Sibiu...au "director tehnic" si au "sef serviciu tehnic"...ambele platite f f bine din bani publici...platitorii de taxe primesc ce se vede in orice directie te-ai uita...NIMIC!!!
Raspunde

Mister

Acum 2 ani

Povesti electorale. Se scrie despre aceasta strade aproape la fel de mult ca si de :spital, de pistele de biciclete....si ....tot ce vrem sa avem in SB. Dar de facut ce se face?..Nimic....
Raspunde

Riverman

Acum 2 ani

Sunt pregătiți riveranii pentru noul trafic de tranzit? Pentru șoferi...intrarea în giratoriul Bielz / Alba-Iulia / Calea Turnișorului pare mai grea. Din stânga se vine la vale iar vizibilitatea este mai slabă din cauza unghiului mai mic de 90 de grade și a casei de pe colț. https://www.google.ro/maps/@45.7933487,24.1211055,3a,75y,328.65h,70.24t/data=!3m7!1e1!3m5!1sDJKNkaBLTEyv4S4SIZKBPw!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fpanoid%3DDJKNkaBLTEyv4S4SIZKBPw%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D197.5157%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i13312!8i6656
Raspunde

Un sofer

Acum 2 ani

carevasazica, primaria Sibiu in infinata sa inteligenta, declara ca va rezolva ambuteiajele de pe Alba Iulia ! - ghidand traficul pe o strada de 5m latime anume Cimitirului, si apoi pe strazi intortocheate si cu multe STOP-uri, pana pe str. Rozmarinului. Urmeaza strada de 7m din campsor si apoi alt slalom de la calea ferata Cantemir - cu soferi grabiti care vor vrea sa aiba impresia ca nu pierd timpul in trafic. Toate astea si pe perioada lucrarilor de largirire a podului peste cibin de la Lidl. Daca injuraturile sibienilor ce pierd zilnic ore in trafic ar fi durut, incompetentii fodor & fdgr & pnl nu ar mai fi mobilat degeaba sedintele CL Sibiu si nu si-ar mai fi luat leafa degeaba.
Raspunde

Centura de sud

Acum 2 ani

Pregatiti-va de ceva interesant. Aproape tot traficul de pe Alba Iulia spre zona Valea Aurie - Anl Tilisca, se va desfasura pe acest drum promis, odata cu intrarea in reparatie si largirea podului dintre Lidl si Kaufland, anul viitor. Sa vezi atunci socializare pe Campsor, cand stai in coloana. Cre aveti idei de afaceri pentru chioscuri pe marginea drumului, acum e momentul, pana sunt preturile terenurilor mai accesibile.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus